Thulesen står fast: Magten er ikke altid størst i ministerbilerne

19/06/2015 12:28

Nick Allentoft

Hvis man skal have indflydelse og gennemført sin politik, så er det ikke altid bedst at side i regeringen.

Selvom Dansk Folkeparti er blevet det største parti i blå blok holder Kristian Thulesen Dahl fortsat døren åben for en regering uden blokkens største parti.

I Publicistklubbens traditionsrige partilederrunden dagen efter valget, siger Thulesen Dahl.

- Der er en del, der tror, at man får den største magt ved at sidde i ministerbilerne. Det er måske der, hvor Dansk Folkeparti prøver at bryde med den almindelige Christiansborg-diskussion.

- For vi siger, at politisk magt også godt kan ligge i at præge det, der sker ved ikke selv at have ministerbiler, siger Kristian Thulesen Dahl.

Han kan møde selvsikkert op til de kommende regeringsforhandlinger. Ud over at have flere mandater end blå bloks statsministerkandidat, Lars Løkke Rasmussen, har Dansk Folkeparti fire krav, som man vil kæmpe hårdt for.

Flere penge til velfærd kan blive et af de emner, som skiller Dansk Folkeparti fra regeringsdeltagelse.

Dansk Folkeparti ventes at stå hårdt fast på ekstra penge til velfærd for at undgå beskyldninger om løftebrud. Helt konkret vil Dansk Folkeparti have en vækst i det offentlige forbrug på 0,8 procent årligt.

Det kan blive en alvorlig hovedpine for Løkke, som er gået til valg på et udgiftsstop. Også Liberal Alliance og De Konservative vil stoppe den årlige stigning i det offentlige forbrug.

Hvis Dansk Folkeparti skal med i regeringen, så skal parterne finde et kompromis. Og ser man på den foregående regering var det netop kompromiserne efter valget, som førte til en voldsom diskussion om løftebrud.

Det vil både Lars Løkke Rasmussen og Kristian Thulesen Dahl gå langt for at undgå.

- Den politiske indflydelse er ikke automatisk størst ved at være et regeringsparti, som jeg ser det, siger Kristian Thulesen Dahl og tilføjer:

- Det, der er afgørende for mig, er, at der er en rød tråd i vores linje, så vi stadig kan have sympati fra så mange danskere, siger Kristian Thulesen Dahl.

/ritzau/

Mest Læste

Annonce