Tiltalt sygeplejerske om kolleger: Vi var delt i to lejre

Velfærd

14/03/2016 15:18

Nick Allentoft

Den tiltalte kvinde antyder, at drabsanmeldelsen bunder i en personlig strid mellem grupper af sygeplejersker. Et par år inden sin anholdelse passede den drabstiltalte sygeplejerske sin lillesøster på hendes dødsleje.
Stemningen var ikke altid den bedste på akutafdelingen på Nykøbing F. Sygehus. Gruppen af sygeplejersker var splittet i to, og ofte blev der sladret heftigt på de sociale medier, fortæller en 31-årig sygeplejerske mandag formiddag i Retten i Nykøbing Falster, hvor hun er tiltalt for at have slået tre af sine patienter ihjel.

- Vi var splittet i to, fortæller kvinden. Fra hver af de to grupper nævner hun fem-seks af sine nu tidligere kolleger fra akutafdelingen.

Særligt én af de andre sygeplejersker havde hun tilsyneladende et anstrengt forhold til.   - Vi havde en 30-års fødselsdag, hvor jeg tog en venindes kæreste med hjem. Det tog jeg konsekvensen af. Det gør selvfølgelig ikke en populær, forklarer den tiltalte.   Det var en af kvinderne fra den anden gruppe, der 1. marts 2015 mente at have forstyrret den nu tiltalte, da hun var i færd med at dræbe en patient med medicin. Kvindens forsvarsadvokat, Jørgen Lange, har gentagne gange antydet, at sagen er det rene opspind og bunder i ondsindet sladder. Det synspunkt synes den tiltalte at dele.    – Den tanke har jeg tænkt. Det vil jeg ikke afvise. Jeg har tænkt mange tanker i løbet af det sidste år, siger den sorthårede kvinde.    Drabstiltalt sygeplejerske passede sin dødssyge søster Få år efter at have færdiggjort sin uddannelse havde en 31-årig sygeplejerske selv alvorlig sygdom helt inde på livet, fortæller hun også mandag formiddag i Retten i Nykøbing Falster.   - Sygdomsforløbet har varet cirka halvandet år. Min lillesøster har det egentlig okay hjemme hos mine forældre, indtil hun lander på sygehuset. Her sov jeg hos hende, gik ture og hjalp med toiletbesøg, fortæller den 31-årige kvinde.   Lillesøsteren døde i oktober 2013.   - I august 2013 blev min søster rigtig syg. Jeg taler med ledelsen på min arbejdsplads om, hvorvidt jeg kan søge en plejeorlov. Men den blev aldrig rigtig effektueret, for min søster blev meget syg meget hurtigt, siger den tiltalte.   Den sorthårede kvinde er tydeligt berørt af at tale om søsterens død. Selv om hun sidder med ryggen til tilhørerne, er det tydeligt at høre, at hun græder.   - Efter hendes død fik jeg ordineret noget medicin, og jeg tog nogle af hendes sovepiller for at kunne sove. Jeg havde også selv et længere indlæggelsesforløb i 2014, hvor jeg fik en del morfin, siger hun med svag stemme.   Det var 1. marts 2015, at den tiltalte blev anholdt efter en nattevagt på det lokale sygehus. Her var tre patienter døde, mens en fjerde havde fået hjertestop.   Siden sin anholdelse har den 31-årige nægtet sig skyldig i de alvorlige anklager om, at hun skal have dræbt tre patienter med dødelige cocktails af medicin og forsøgt at tage livet af en fjerde. Det var omstændighederne omkring den fjerde patients hjertestop, der i første omgang fik en kollega til at mistænke den nu tiltalte for at gøre skade på patienter.    /ritzau/  

Mest Læste

Annonce