Helle Thorning-Schmidt får topkarakter for sin håndtering af terrorweekenden. Foto. Agnete Schlichtkrull

Topkarakter til Thorning efter hård uge

Ledelse

22/02/2015 10:48

Nick Allentoft

- Jeg blev 10 år ældre den nat, siger statsministeren om timerne, inden drabsmand blev sat ud af spillet

Danskerne er mere end godt tilfredse med den måde, som statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) håndterede efterspillet af sidste weekends skuddramaer i København, hvor tre mennesker blev dræbt og fem politifolk såret. 

Det viser en Gallup-måling i Berlingske. 

16 procent af de næsten 1500 vælgere i undersøgelsen belønner statsministeren med topkarakteren på 12-skalaen, mens 35 procent vurderer, at statsministeren klarede sig så godt igennem ugen, at det bør belønnes med et 10-tal svarende til en "fortrinlig præstation". 

30 procent er enige om, at Thorning skal have et syvtal for "den gode præstation", mens kun fire procent giver dumpekaraktererne 00 og -3. 

Statsministeren erkender efter en travl og bevægende uge - hun mødte blandt andet op til begravelsen af den vagtmand, der blev dræbt foran synagogen i Krystalgade - at skudangrebene kunne have endt med et langt større antal døde. 

- Det kunne være gået meget værre, men det ændrer ikke på vores sorg over dem, der ikke er her mere, siger hun til Berlingske.

Samtidig gør hun det i Politiken klart, at det har været den mest dramatiske hændelse i hendes tid som regeringsleder. Ansvarets åg tyngede lørdag aften i sidste uge, da gerningsmanden endnu bevægede sig frit rundt. Især med tanke på, hvordan tingene udviklede sig under angrebene i Paris i januar.

- Jeg blev ti år ældre den nat. 

- Vi ånder først lettet op - og det er altså et stort lettelsens suk - da gerningsmanden er pågrebet og tilintetgjort søndag morgen, siger hun til avisen. 

Regeringen kom i denne uge med forslag til, hvordan en gentagelse af weekendens hændelser kan undgås. 

Men den nye "terrorpakke" til 970 millioner kroner er ikke udtryk for, at der har været mangler i den hidtidige indsats, fastslår Thorning-Schmidt og beskriver terrorberedskabet som "meget robust".

- Vi fangede gerningsmanden, og det er måske det allervigtigste i sådan en situation. Men det er også klart, at terrortruslen udvikler sig, siger hun til Berlingske.

/ritzau/

Mest Læste

Annonce