Transportbranche: Minister skal stoppe tysk mindsteløn

Politik

21/1/15 9:54

Suleman Haider

Adskillige transportorganisationer klager til regeringen over ny tysk mindsteløn for chauffører.

Normalt er tyske lønforhold ikke et interesseområde for danske ministre, men det skal det være, hvis det står til den danske transportbranche.

Adskillige interesseorganisationer på området har over det seneste døgn kontaktet flere ministre med opfordringer til at tage en ny tysk mindsteløn for chauffører op i europæisk regi.

- Tyskland er velkommen til at indføre mindsteløn på deres eget arbejdsmarked, siger Jacob Christian Nielsen, som er direktør i International Transport Danmark (ITD), til Ritzau, inden han tilføjer: 

- Men man har indført en mindsteløn for alle chauffører, der kører igennem Tyskland, og det er stærkt problematisk i forhold til det indre marked, som har været fuldt liberaliseret siden 1993.

ITD står sammen med DI Transport, ATL, Danske Speditører og Danske Busvognmænd bag et brev til fire danske ministre, herunder transportminister Magnus Heunicke (S).

Heunicke har dog også modtaget en selvstændig skrivelse fra Dansk Transport og Logistik, som desuden har kontaktet den tyske ambassadør om sagen.

Her hilser direktør Erik Østergaard det tyske tiltag velkommen.

- For at få en godskørselstilladelse i Danmark, skal man skrive under på, at man følger de gældende overenskomster, og den løn ligger væsentligt over den tyske mindsteløn på 8,5 euro (63 kroner, red.) i timen, påpeger han over for Ritzau og konkluderer:

- Så jeg kan ikke se, at det kan volde danske virksomheder med danske biler nogen problemer.

Han opfordrer imidlertid ministeren til at indgå en bilateral aftale med Tyskland, så danske vognmænd slipper for at dokumentere chaufførernes lønniveau før hver enkelt kørsel.

Det er dog ikke nok, mener Jacob Christian Nielsen.

- Udfordringen er ikke så meget, at danske vognmænd ikke kan leve op til den mindsteløn, som Tyskland har fastsat. 

- Problemet er, at hvis det her breder sig, så skal man betale en løn i Frankrig, en anden i Spanien og en tredje i Tyskland, og hvor skal man så betale social sikring, spørger ITD-direktøren.

 

Tilmeld nyhedsbrev

Læs også

08/4/21 8:14

Politik
Lars Løkke smider kæmpe bombe: Hyrer tidligere Venstre-figurLars Løkke Rasmussen har hyret den tidligere Venstre-figur, der nu gør comeback efter tre års pause fra politik.

23/10/16 7:35

Politik
Morten Messerschmidt sygemeldt på ubestemt tidMesserschmidt er blevet sygemeldt og Dansk Folkeparti har nu øget det beløb, der tilbagebetales, til 2.5 million kroner.

03/2/22 9:31

Politik
Vanvittig løn: Så meget får Barbara BertelsenDet lille webmedie Journalista.dk har undersøgt, hvad en af hovedrolleindehaverne i Minksagen, Barara Bertelsen får i årsløn. Svaret er, at departementschefen og dermed den øverst placerede embedsmand i Statsministeriet tjener langt mere end Statsministeren.

04/5/22 1:56

Kommunalt
P-selskaber skovler formuer ind på ulovlige p-afgifterHvis du klager over en p-afgift, kan det være en god ide at tage sagen hele vejen til Parkeringsklagenævnet.

06/5/22 7:08

Europa
Forsker: Derfor er Ukraine begyndelsen på enden for PutinVerden holder vejret, for vil Putin erklære officielt krig mod Ukraine d. 9. maj? Uanset hvad ser norsk forsker sprækker i Putins ellers så solide greb om magten i Rusland.

05/5/22 2:41

Putin vil ydmyge 500 ukrainske krigsfanger under paradeHvert år fejrer Rusland d. 9. maj med en stor parade - men organisation advarer om, at årets fejring bliver anderledes brutal.

10/5/22 12:28

Europa
Se videoen: Svensk granatkaster pulveriserer russisk tankUkraines forsvar har offentliggjort en video af en russisk tank, der bliver sprængt i luften - angiveligt med en granatkaster leveret af Sverige.

04/5/22 7:34

Politik
Stolt Mette Frederiksen: For første gang i 20 årMette Frederiksen glæder sig over at det nu sker for første gang i 20 år.