Troels Lund varsler stor udflytning af statsjob

Infrastruktur

30/09/2015 16:32

Nick Allentoft

Udflytning af statslige arbejdspladser fra København bliver ambitiøs lover ansvarlig minister.

Den udflytning af statslige arbejdspladser, som regeringen har varslet, bliver større og mere ambitiøst, end noget man hidtil har set.

Det forsikrer erhvervs- og vækstminister Troels Lund Poulsen (V), hvis ministerium har ansvaret for den storstilede operation.

- Det bliver en ambitiøs udflytning, og det bliver også mere ambitiøst, end det vi gjorde op gennem 00’erne, hvor man kan sige at vi havde nogle meget store planer for det, men hvor vi aldrig rigtig fik leveret på det, siger Troels Lund Poulsen til Ritzau.

- Af mange forskellige årsager gik de planer i vasken. Bare spørgsmålet om at flytte Rigsarkivet til Odense viste sig jo ikke at kunne lade sig gøre, konstaterer ministeren.

Udflytningen har, allerede før den er offentliggjort, vakt stor opsigt. Dels hos fagforeninger, der frygter for deres medlemmers fremtid, og dels fra kommuner og regioner, der har forsøgt at gøre deres hoser grønne for at tiltrække styrelser til lige netop deres områder.

- Med den store interesse, der er overalt i Danmark, så er det klart, at vi ikke kan opfylde alle ønsker, for så mange statsligt ansatte er der ikke, og vi har ikke nogen planer om at ansætte flere, siger han.

- Men jeg tror nu også, at langt de fleste borgmestre godt er klar over, at det her skal gøres på en balanceret måde. For vi er jo heller ikke interesseret i at lave en udflytning, som bliver kritiseret og vil have et stort produktionstab, fordi man ikke vil være i stand til at rekruttere de medarbejdere, der skal til. 

- Så det bliver nødt til at gå på to ben. Men jeg tror nu overordnet set, at det kommunale Danmark bliver glad, siger ministeren.

Han vil ikke oplyse yderligere detaljer om, hvilke styrelser der flyttes, hvor mange medarbejdere der bliver tale om, eller hvilke vilkår medarbejderne bliver tilbudt.

- Helt præcist, hvordan og hvorledes udflytning af statslige arbejdspladser kommer til at blive, vil I høre mere om ved en samlet præsentation, siger han.

Der er endnu ikke meldt noget officielt ud om, hvornår planen præsenteres, men regeringen har lovet, at det bliver inden Folketingets åbning, hvilket er på tirsdag.

/ritzau/

Mest Læste

Annonce