Udflytning af 3900 arbejdspladser kan koste milliard

Infrastruktur

22/01/2016 08:58

Nick Allentoft

En opgørelse fra Finansministeriet viser, at det vil koste en milliard at flytte statslige arbejdspladser.

Det kan langt dyrere at flytte statslige arbejdspladser til provinsen, end regeringen har kalkuleret med.

Det viser en foreløbig opgørelse fra Finansministeriet, skriver Politiken. I alt knap en milliard kroner vil engangsudgifterne i forbindelse med udflytningen af de 3900 statslige arbejdspladser fra 2015 til 2021 løbe op i, vurderer ministeriet.

Udflytning af statslige arbejdspladser

Vi har samlet alle historier om udflytningsplanerne.

Læs meget mere her

Størstedelen skal ifølge Politikens oplysninger betales i 2016 og 2017. Regeringen har kun afsat 400 millioner kroner til udflytningen i år. 

Det er ikke første gang, der bliver rejst tvivl om regeringens beregninger. Erfaringer fra tidligere udflytninger i Danmark og Norge viser nemlig, at omkostningerne kan variere mellem 0,5 millioner danske kroner, og 1,4 millioner norske kroner per arbejdsplads. 

Det har embedsmænd fra Moderniseringsstyrelsen tidligere skrevet i et internt notat. 1,4 millioner norske kroner svarer til omkring 1,1 millioner danske kroner. 

Erhvervs- og vækstminister Troels Lund Poulsen har tidligere overfor Ritzau understreget, at de 400 millioner er det beløb, regeringen har afsat for 2016, ikke et endeligt estimat over de samlede omkostninger. 

Arbejdspladserne skal fordeles på 38 byer i 25 kommuner. Udflytningen rulles gradvist ud fra februar frem til andet halvår af 2017. Ritzau fik tidligere på ugen delvis aktindsigt i korrespondancen mellem de berørte ministerier og Finansministeriet. 

Det viste blandt andet, at Børnerådet og Rådet for Socialt Udsatte tilsammen forventer at bruge en million ekstra på transport fra provinsen til København. Det kan betyde nedskæring i bemandingen. 

Flere styrelser vurderer, at det vil være umuligt at holde det faglige niveau, og at meget få medarbejdere vil flytte med til provinsen. 

/ritzau/

Mest Læste

Annonce