V er klar med millioner til at forløse praktikpladser

Politik

27/01/2015

Nick Allentoft

Venstre vil investere 45 millioner i formidling af praktikpladser. Partiet efterlyser flere kombistillinger.

Små virksomheder skal blive bedre til at dele elever imellem sig, og myndighederne skal påtage sig opgaven med at formidle praktikpladser.

Sådan lyder Venstres svar på, hvordan man forløser nogle af de 33.700 praktikpladser, som en analyse ser potentiale for hos de danske virksomheder.

Læs mere om analysen og reaktionerne her

- Jeg tror, de er noget optimistiske i deres vurdering, siger næstformand Kristian Jensen til Ritzau, inden han tilføjer:

- Men der er ingen tvivl om, at der kan oprettes flere praktikpladser, og det kan man, hvis virksomhederne bliver bedre til at deles om en elev. Og på den måde kan man stykke flere praktikpladser sammen.

Ifølge analysen ligger fire ud af fem af de potentielle praktikpladser i virksomheder, som ikke har elever ansat i forvejen, og en stor del af disse har ikke behov for en fuldtidslærling året rundt.

Derfor vil Venstre styrke formidlingen af praktikpladser, så flere elever kan få en praktikstilling, hvor de lægger arbejdstid på flere virksomheder.

- Vi har foreslået, at der skal afsættes 45 millioner på finansloven til et praktikpladsopfølgende arbejde, hvor man fra skolernes og myndighedernes side kan lave de her aftaler, forklarer Kristian Jensen og uddyber:

- Vi tror, det kan skabe mange flere praktikpladser, hvis man vil stå ved formidlerrollen, men det kræver nogle ressourcer, som skal sættes af.

Partiet er også parat til at bruge 100 millioner kroner på nyt udstyr til skolerne, så elever ikke skal oplæres på ny, når de kommer til virksomhederne. 

- Man skal sige til de unge mennesker, at de må tage de lærerpladser, der er, også selvom de geografisk ligger lidt skævt, konstaterer Kristian Jensen.

Han vil ikke placere skylden for, at potentialet ikke er forløst endnu.

- Man skal stoppe abespillet og begynde at samarbejde. Skolerne har en del af ansvaret, virksomhederne har en del af ansvaret, fagforeningerne har en del af ansvaret, de unge har en del af ansvaret, og vi har politisk en del af ansvaret på at få løst det her, siger næstformanden.

/ritzau/

Mest Læste

Annonce