Venstre: Socialministeren forsømmer krisecentre for mænd

Politik

23/02/2015 14:25

Suleman Haider

Manu Sareen forsinker støtte til mandekrisecentre, lyder det fra Venstres socialordfører før samråd.

Ligestillings- og socialminister Manu Sareen (R) svigter mandekrisecentrene. Socialministeriet har ikke sikret, at mandekrisecentrene kan søge 10 millioner kroner, som er afsat i satspuljen. Derfor må nogle mandekrisecentre lukke.

Det siger Venstres socialordfører, Karen Ellemann, før ministeren mandag er i åbent samråd i Folketingets socialudvalg om mandekrisecentre.

- Vi har en håndfuld mandekrisecentre, som må lukke og sige farvel til medarbejderne, der må finde nyt arbejde. Og ni års ekspertise kan potentielt gå tabt. Man kan med rette diskutere, hvor mange nye aktører der kan levere den erfaring, som de fem centre har opbygget på ni år, siger Karen Ellemann. 

I efteråret gav alle Folketingets partier undtagen Enhedslisten 10 millioner kroner fra satspuljen til at drive mandekrisecentre. Alligevel har Socialministeriet ventet med at placere opslaget på sin puljeportal.

Det klagede Horsens Krisecenter for Mænd over til Socialministeriet i december 2014 og i januar 2015.

- Vi har en minister, der i den grad taler udenom, danser om den varme grød eller taler sort. Han får det til at lyde, som om han gerne vil en hel masse, men han vil ikke tage ansvaret for, at det går op i papirnusseri, selv om pengene er afsat for 2015, siger Karen Ellemann.

Karen Ellemann klandrer Manu Sareen for at føre en "stop and go"-politik uden kontinuitet med penge fra satspuljen, 

- Det er skadeligt for dansk socialpolitik, og det har ministeren et ansvar for, siger hun.

Mest Læste

Annonce