Wonderful Copenhagen kan blive opløst i morgen

Politik

09/12/2014 10:06

Suleman Haider

I morgen kan det være slut for fonden Wonderful Copenhagen, skriver metroxpress.

Millionunderskuddet efter Eurovision betyder, at fonden har en negativ egenkapital på over ni millioner kroner, og derfor skal bestyrelsen i morgen enten godkende en omfattende spareplan eller vælge at opløse Wonderful Copenhagen.

En erhvervsdrivende fond som Wonderful Copenhagen skal nemlig som minimum have en grundkapital på 300.000 kroner, og mister den mere end halvdelen af grundkapitalen, kan bestyrelsen opløse fonden.

»Det er klart, at hvis de ikke har nogen penge i Wonderful Copenhagen, så kan det i yderste konsekvens betyde, at man må opløse fonden,« siger Søren Friis Hansen, professor i fonds- og selskabsret på CBS.

Metroxpress har fået aktindsigt i ‘genopretningsplanen’, hvor man blandt andet kan læse, at fonden forventer at få vendt den negative egenkapital til et overskud på 800.000 kroner om tre år.

Allerede den 1. september skrev direktør Claus Billehøj fra Region Hovedstaden til fondens direktør Lars Bernhard Jørgensen, at en opløsning kunne komme på tale, efter at det stod klart, at fonden kommer ud af regnskabsåret 2014 med et underskud på over 12 millioner kroner på grund af Eurovision.

‘Hvis planen om afskrivning af et tilgodehavende på 12 millioner kroner indebærer, at grundkapitalen reduceres til under 300.000 kroner, indebærer regelsættet således tilsyneladende, at bestyrelsen må foreslå fonden opløst’, skriver han.

Hverken Wonderful Copenhagen eller fondens bestyrelsesformand, Peter Højland, har ønsket at kommentere sagen.

Mest Læste

Annonce