Foto: Steen Brogaard
Foto: Steen Brogaard

'Du behøver jo ikke at bruge den krykke, jeg stiller til rådighed, efter jeg har brækket dine ben. Du kan jo bare gå uden'

Politik

01/09/2022 19:35

Steffen Larsen

Skatteminister Jeppe Bruus tweetede 'Nu er der ingen, der har været tvunget til at optage coronalån eller modtage lønkompensation. Så hvis det ligefrem var en dårlig forretning, så undrer det mig, at så mange benyttede sig af ordningen'. Det fik mange borgerlige til tasterne.

BLOGINDLÆG - Steffen Larsen

Socialdemokratiets Jeppe Bruus leverer her argumentet: "Du behøver jo ikke at bruge den krykke jeg stiller til rådighed, efter jeg har brækket dine ben. Du kan jo bare gå uden."

Men det var jo tilfældigvis således, at staten lavede massive nedlukninger af virksomheder, der altså ikke mistede deres udgifter, men udelukkende deres faste indtægter. De virksomheder havde altså valget imellem at gå konkurs eller at tage coronalån og lønkompensation, noget som staten efterfølgende har taget sig betalt for i form af renter og afdrag.

Det er en ny stilisering af den klassiske socialdemokratiske: "Hvis det ikke var for mig, så kunne du slet ikke gå," når de giver en krykke til et erhvervsliv, de netop havde brækket benene på.

Mest Læste

Annonce