Foto: Shutterstock

Boligejere får et skattefrit beløb på 800 millioner kroner

Boligejere har i 10 år betalt for meget i boligskat, men de har endnu ikke fået at vide, hvornår de får pengene retur. 715.000 boligejere får en skattefri rentegevinst på 806 millioner kroner i år. Denne gevinst tilfalder nu de boligejere, som siden 2011 har betalt for meget i boligskat.

Boligejerne har nu 13 milliarder til gode. Grunden til at boligejerne har så mange penge til gode, er at boligskatterne har været ude af trit med virkeligheden, og det har de været siden år 2011. Boligejerne kan dog først få deres penge tilbage, når der er udsendt nye vurderinger. De er til gengæld garanteret en årlig rente på 6,2 procent og denne rente er skattefri. Det skriver Finans. “Det vildeste med den skattefrie rente er, at den beregnes pr. påbegyndt år. De fleste boligejere tænker derfor sikkert, at vurderingsmyndighederne gerne må skynde sig langsomt med udsendelsen af de nye vurderinger.” siger chefkonsulent hos revisionshuset BDO Henning Boye Hansen til Finans.
 

I gennemsnit 30.000 kroner
Den samlede udbetaling, kan ende med at svare til et års overskydende skat, dog vil det være en mindre gruppe der modtager så stort et beløb. “Det bliver en fest for folk i provinsen.” konstaterer Henning Boye Hansen til Finans. Hovedparten af de 715.000 boligejere bor i provinsen, og der er stor forskel på, hvor mange penge de har tilgode. Boligejere i Odsherred, Vordingborg og Struer skal i gennemsnit have 30.000 kroner tilbage. 

Endnu ikke præsenteret en endelig plan

Regeringen har endnu ikke præsenteret en endelig plan for, hvornår vurderingerne sendes ud. Skatteministeriet oplyser dog, at pengene til tilbagebetaling af skat samt renterne er indregnet i Finansloven. Det skriver Finans

 

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også

 • 25.06.21 Politik
  Her er de nye rejsevejledninger

  Udenrigsministeriet opdaterer ugentligt rejsevejledningerne for EU og Schengenlandene på baggrund af de seneste smittetal fra Statens Serum Institut. Nedenfor er et overblik over, hvad der er gældende fra lørdag den 26. juni kl. 16.

 • 18.06.21 Politik
  Ny politisk aftale: 850 millioner til udvikling af grønne brændstoffer

  CO2-neutrale løsninger inden for blandt andet den tunge transport er afgørende for at komme i mål med den grønne omstilling. Derfor afsætter regeringen og et bredt flertal i Folketinget nu 850 mio. kroner til udviklingen af Power-to-X-teknologier, der skal gøre det muligt i stor skala at omdanne grøn strøm til brint og andre bæredygtige brændstoffer, der kan bruges i skibe, fly, lastbiler og den tunge industri.

 • 15.06.21 Politik
  Regeringen sender 45 mio. kr. til det nordlige Syrien

  Som et led i arbejdet i Task Force Evakuering giver Danmark et humanitært bidrag på 45 mio. kr. til det nordlige Syrien.

 • 15.06.21 Politik
  Nyt fra Veganerpartiet: Vælger ny ledelse

  I weekenden afholdte Veganerpartiet landsmøde i Nyborg. Her blev den nye landsledelse valgt, og processen om at finde ny frontfigur for partiet sat i gang.

 • 11.06.21 Politik
  Skatteministerium lader svindelsager forælde

  Borgere og virksomheder kan med forsæt eller ved grov uagtsomhed afgive urigtige eller vildledende oplysninger til brug for skattekontrollen for at unddrage at betale skat eller afgifter. I så fald kan de straffes med bøde eller fængsel. Skatteministeriet har opgjort, at ca. hver 10. virksomhed bevidst angiver skat og moms forkert.