Foto: Shutterstock

Borgerforslag om rigsret mod Mette Frederiksen er nedstemt

I dag har et flertal i Folketinget nedstemt borgerforslaget, der ved stille Mette Frederiksen for en rigsret.

Borgerforslaget der lød på at stille Statsminister Mette Frederiksen (S) for en rigsret, blev til, efter at Mette Frederiksen på et pressemøde i november gav minkavlere en ordre der ikke var hjemmel til i loven, nemlig at alle mink skulle slås ned. Borgerforslaget er nu i Folketinget endeligt stemt ned efter anden behandling. 

Blev støttet af borgerlige partier
Forslaget om at stille Mette Frederiksen for en rigsret blev støttet af Venstre, De Konservative, Dansk Folkeparti, Nye Borgerlige, Liberal Alliance og løsgænger Inger Støjberg. At Venstre valgte at støtte op om forslaget, vakte forargelse i Folketingssalen, da forslaget blev behandlet første gang tilbage i april. Til den forargelse sagde Venstres Karsten Lauritzen at Venstre stemte for forslaget, fordi at man vidste, at et borgerforslag ikke er bindende. Det mente Socialdemokratiets retsordfører Jeppe Bruus var useriøst af Venstre og han sagde “jeg er målløs over, at Venstre stemmer for beslutningsforslaget. Så Venstre vil stemme for, fordi det ikke er bindende? Men hvis det bliver vedtaget, så er det jo ret bindende.” Hos Venstre mente man ikke det var useriøst, da de som Karsten Lauritzen sagde i sin tid, ikke havde lovet at beskytte Mette Frederiksen, og at Venstre vil følge sagen til den bitre ende. 

Et borgerforslag skal behandles i folketingssalen, hvis minimum 50.000 danskere underskriver det. 

 

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også

 • 25.06.21 Politik
  Her er de nye rejsevejledninger

  Udenrigsministeriet opdaterer ugentligt rejsevejledningerne for EU og Schengenlandene på baggrund af de seneste smittetal fra Statens Serum Institut. Nedenfor er et overblik over, hvad der er gældende fra lørdag den 26. juni kl. 16.

 • 18.06.21 Politik
  Ny politisk aftale: 850 millioner til udvikling af grønne brændstoffer

  CO2-neutrale løsninger inden for blandt andet den tunge transport er afgørende for at komme i mål med den grønne omstilling. Derfor afsætter regeringen og et bredt flertal i Folketinget nu 850 mio. kroner til udviklingen af Power-to-X-teknologier, der skal gøre det muligt i stor skala at omdanne grøn strøm til brint og andre bæredygtige brændstoffer, der kan bruges i skibe, fly, lastbiler og den tunge industri.

 • 15.06.21 Politik
  Regeringen sender 45 mio. kr. til det nordlige Syrien

  Som et led i arbejdet i Task Force Evakuering giver Danmark et humanitært bidrag på 45 mio. kr. til det nordlige Syrien.

 • 15.06.21 Politik
  Nyt fra Veganerpartiet: Vælger ny ledelse

  I weekenden afholdte Veganerpartiet landsmøde i Nyborg. Her blev den nye landsledelse valgt, og processen om at finde ny frontfigur for partiet sat i gang.

 • 11.06.21 Politik
  Skatteministerium lader svindelsager forælde

  Borgere og virksomheder kan med forsæt eller ved grov uagtsomhed afgive urigtige eller vildledende oplysninger til brug for skattekontrollen for at unddrage at betale skat eller afgifter. I så fald kan de straffes med bøde eller fængsel. Skatteministeriet har opgjort, at ca. hver 10. virksomhed bevidst angiver skat og moms forkert.