Foto: Shutterstock

Borgmester bad selv om udrejsecenter på Langeland

I 2019 ønskede Langelands borgmester Tonni Hansen at aftage afviste asylansøgere, som stod for en flytning fra Udrejsecenter Sjælsmark.

I modstanden mod et nyt center for udviste kriminelle udlændinge på Langeland, står Langelands SF-borgmester, Tonni Hansen i spidsen. Dog ønskede Tonni Hansen tilbage i år 2019 at regeringen placerede et udrejsecenter for udviste asylansøgere på Langeland. Det skriver Netavisen Pio. Tonni Hansen ønskede konkret at det kritiserede udrejsecenter på Sjælsmark skulle flyttes til Langeland. 

Vi kan gøre noget for familierne
Til TV 2 sagde Tonni Hansen dengang, at han ville drøfte mulighederne, for at Langeland kunne blive den nye placering for et udrejsecenter, med kommunalbestyrelsen. Han sagde ydermere: “Det primære for mig er, at vi kan gøre noget for de her familier. Jeg ved fra tidligere, at langelænderne engagerer sig i familierne, der flytter hertil. Det sekundære er, at der vil være nogle arbejdspladser i at få et center eller få dem placeret i nogle hjem heromkring.” sagde han i december 2019 til TV 2 Fyn. Han understregede derudover at myndighederne ikke skulle bekymre sig, for Langeland var mere end klar til at påtage sig opgaven om et nyt udrejsecenter.

Skaber arbejdspladser og øget omsætning 
“Hvis man fra ministeriet eller andre operatørers side ønsker det, så går vi selvfølgelig gerne i dialog. Og ja, vi har kapacitet til at kunne løfte den her opgave for de her børn,” lød det fra Tonni Hansen. Grunden til at SF-borgmesteren Tonni Hansen håbede på at Langeland blev placering for et et udrejsecenter var at det ifølge ham kunne skabe arbejdspladser og øget omsætning på Langeland. “Man ser typisk, når man flytter sådan nogle jobs, at der er en hel række medarbejdere, der ikke flytter med. Derfor ansætter man lokalt. Det vil selvfølgelig også ske her.”

Bekræfter tidligere ønske 
Tonni Hansen bekræfter overfor Netavisen Pio at han tilbage i år 2019 ønskede et udrejsecenter på Langeland, og siger: “Vi drøftede mulighederne i forhold til at byde ind på familierne fra Sjælsmark på kommunalbestyrelsesmødet 9. december 2019. Der var et ønske om flere oplysninger og i mellemtiden blev familierne flyttet til Lejre (Avnstrup-lejren, red.) Dermed ikke yderligere drøftelser.”

Om Langeland bliver destination for et udrejsecenter for kriminelle udlændinge er endnu uvist. I dag mødes partierne på Christiansborg for at tale om det omdiskuterede udrejsecenter.

 

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også

 • 25.06.21 Politik
  Her er de nye rejsevejledninger

  Udenrigsministeriet opdaterer ugentligt rejsevejledningerne for EU og Schengenlandene på baggrund af de seneste smittetal fra Statens Serum Institut. Nedenfor er et overblik over, hvad der er gældende fra lørdag den 26. juni kl. 16.

 • 18.06.21 Politik
  Ny politisk aftale: 850 millioner til udvikling af grønne brændstoffer

  CO2-neutrale løsninger inden for blandt andet den tunge transport er afgørende for at komme i mål med den grønne omstilling. Derfor afsætter regeringen og et bredt flertal i Folketinget nu 850 mio. kroner til udviklingen af Power-to-X-teknologier, der skal gøre det muligt i stor skala at omdanne grøn strøm til brint og andre bæredygtige brændstoffer, der kan bruges i skibe, fly, lastbiler og den tunge industri.

 • 15.06.21 Politik
  Regeringen sender 45 mio. kr. til det nordlige Syrien

  Som et led i arbejdet i Task Force Evakuering giver Danmark et humanitært bidrag på 45 mio. kr. til det nordlige Syrien.

 • 15.06.21 Politik
  Nyt fra Veganerpartiet: Vælger ny ledelse

  I weekenden afholdte Veganerpartiet landsmøde i Nyborg. Her blev den nye landsledelse valgt, og processen om at finde ny frontfigur for partiet sat i gang.

 • 11.06.21 Politik
  Skatteministerium lader svindelsager forælde

  Borgere og virksomheder kan med forsæt eller ved grov uagtsomhed afgive urigtige eller vildledende oplysninger til brug for skattekontrollen for at unddrage at betale skat eller afgifter. I så fald kan de straffes med bøde eller fængsel. Skatteministeriet har opgjort, at ca. hver 10. virksomhed bevidst angiver skat og moms forkert.