Covid-19 sender stor regning til jysk region

Forårets covid-19- håndtering har været en dyr fornøjelse for Region Midtjylland. Regionsrådsformand Anders Kühnau (S) forventer at regningen lander på lidt over en kvart milliard. Men heldigvis for regionen er der hjælp at hente.

147 millioner kroner. Selv for landets næststørste region med over en million idnbyggere og et årligt budget på omkring 30 milliarder, er en ekstraregning på et trecifret millionbeløb indenfor tre måneder lidt af et slag i maven. 
 
Merudgiften på de 147 millioner begrænser sig kun til de tre måneder, hvor coronapandemien lå tungest over Danmark fra 1. marts til 31. maj i år, og de 147 millioner er kun en foreløbig opgørelse over merudgifterne i periode. Region Midtjylland forventer, at den samlede regning for de tre måneder lander på over en kvart milliard - eller 260 millioner kroner.
 
Det fortæller Region Midtjylland i en pressemeddelelse.
 
Udskudte behandlinger koster dyrt
Grunden til, at Region Midtjylland forventer, at regningen ender på mere end den foreløbige ekraregning på 147 millioner kroner, det er alle de behandlinger og undersøgelser, som regionens hospitaler har måttet udskyde som følge af covid-19, der dermed tog kapacitet fra hospitalernes andre opgaver. 
 
Regningen for de de udskudte behandlinger forventes at lande på 113 millioner kroner, hvilket er udslagsgiuvende for, at de 147 millioner kroner løber op i 260 millioner kroner i det endelige regnestykke.
 
Staten træder til
Udover udskudte behandlinger og undersøgelser og mindre kapacitet på regionens fem hospitaler er det udgifter til flere intensive og medicinske senge, værnemidler, bemanding af teststeder, overarbejde, vikarer for hjemsendt personale og oplæring af medarbejdere til nye opgaver, der indgår i covid-19-merudgifterne.
 
Dog kan Region Midtjylland og de øvrige regioner i Danmark se frem til en hjælpende hånd fra statskassen qua statens økonomiaftaler med regionerne. Her indgår det, at det er statskassen, der i sidste ende afholder regionernes merudgifter til covid-19. Det fortøller Region Midtjyllands regionsrådsformand, Anders Kühnau (S).
 
- Foråret har været hårdt for vores ansatte, der fortjener stor ros for deres indsats. Hospitalernes økonomi var presset allerede inden COVID-19 ramte. Derfor er jeg rigtig glad for, at regeringen i økonomiaftalerne har lovet at dække vores merudgifter til COVID-19, siger han i pressemeddelelsen.
 
Ifølge Region Midtjylland har man allerede kompenseret hospitaler med de 260 millioner kroner, som ekraregningen forventes at lande på, da man ønsker at minimere hospitalernes økonomiske usikkerhed.
 
.
 
 

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også