Foto: Shutterstock

Danske foreninger kan nu søge fra en pulje på 10 mio. kr.

Fredag den 6. november afsatte regeringen og flere partier 50 mio. kr. til bekæmpelse af ensomhed. 10 mio. kr. fra aftalen går til en strakspulje til 1.000 nye fællesskaber. Puljen er nu åben for ansøgninger.

Kulturminister Joy Mogensen siger:
”Jeg håber inderligt, at de frivillige foreninger derude vil søge puljen med det samme, så vi sammen kan hjælpe de danskere, der føler sig ensomme på grund af coronaens restriktioner. Foreningslivet spiller en kæmpe rolle i forhold til at kunne få borgere med i fællesskabet.”

Baggrund
Puljen på 10 mio. kr. kan søges af foreninger på kultur-og socialområdet til aktiviteter for borgere over 21 år, som mærker konsekvenserne af corona-pandemien i form af ensomhed. Aktiviteterne skal give borgere adgang til sociale fællesskaber, som målgruppen ellers ikke har adgang til. Puljen kan søges af foreninger, der i forvejen er aktive i lokalsamfundet, fx idrætsforeninger, folkeoplysende foreninger (og aftenskoler), museumsforeninger, læseforeninger, sociale foreninger.

Partierne som er på tale er: Venstre, Dansk Folkeparti, Radikale Venstre, Socialistisk Folkeparti, Enhedslisten, Det Konservative Folkeparti og Alternativet

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også