Disse borgere får gratis mundbind

Transportminister Benny Engelbrecht forklarer nu, at udsatte borgere kan få gratis mundbind af deres kommune. Men først om et par dage, siger sundhedsministeren.

 
Nu kan udsatte borgere få gratis mundbind udleveret af deres kommune. Det siger transportminister Benny Engelbrecht (S)  B
 
De nærmere omstændigheder omkring om hvem og hvordan, det bliver besluttet lokalt ude i kommunerne. 

 

- Dem, for hvem det vil være en væsentlig økonomisk byrde at anskaffe mundbind, får mulighed for at få en antal mundbind udleveret af deres kommune. Det kunne være folk på kontanthjælp, på integrationsydelse eller socialt udsatte. Det er en lokal vurdering, siger Benny Engelbrecht (S)

Fra midnat er det krav at bære mundbind, hvis man rejser med offentlig transport. Hvis man på grund af konkret sygdom eller handicap ikke kan bære mundbind, så er man fritaget. Påbuddet gælder også på selve stationsterrænet, hvorfra man stiger på et offentligt transportmiddel.

Heunicke: Næppe gratis mundbind klar til udsatte før mandag
Der er gratis mundbind i kommunerne, men hvordan dokumenterer udsatte borgere, at de er udsatte? Det er op til kommunerne lokalt at beslutte det, fastslår  sundhedsminister Magnus Heunicke (S), 

- Vi har lavet en aftale med KL. Det er en lokal løsning. Hvor mange, hvor og hvordan de skal udleveres må være op til kommunen. Det vil regeringen ikke bestemme, siger han.

Men vil man allerede i dag have et gratis mundbind, er det ikke muligt.

- Meldingen fra KL er, at de vurderer, at der vil være mundbind klar i næsten alle kommuner fra i hvert fald mandag, lyder det fra sundhedsmyndighedernes pressemøde.

 

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer