DR klar med justeret sendeplan for radio

Fra mandag morgen justerer DR sin radio-sendeplan. Det betyder direkte taleradio på P1 i dagtimerne samt regionale nyheder to gange i timen fra P4.

På grund af stærkt reduceret bemanding har DR under de første dages corona-nedlukning været nødt til at lave markante ændringer i radiosendeplanen. Kanalerne P4 og P1 har været samsendt, og der har kun i begrænset omfang været mulighed for at lytte til regionale nyheder via P4-distrikterne. Det ændrer sig fra mandag morgen.

- Jeg kan godt forstå, at der i en situation som denne er stor opmærksomhed rettet mod DR og særlige forventninger til, at vi bringer danskerne sammen om det vigtige. Tre ud af fire DR-medarbejdere er sendt hjem, og de tilbageblevne kolleger yder en kæmpe indsats. Naturligvis har det en mærkbar betydning for, hvad og hvordan vi udkommer. I disse første dage har vi skullet handle hurtigt og samle ressourcerne der, hvor vi trods nedsat bemanding kunne nå flest danskere. Nu har vi haft mulighed for at samle medarbejdere på tværs af DR og lægge en plan for den kommende tid, fortæller DR’s nyhedsdirektør Sandy French.

Når radiolytterne tænder for P1 mandag klokken 6.00, vil de atter kunne høre programmet ”P1 Morgen”. Den nye radiosendeplan betyder desuden at:

P1 vil sende direkte taleradio i tidsrummet 6.00 til 18.00. Fra klokken 6.00 til 10.00 vil der blive sendt “P1 Morgen”. Alle pressemøder fra myndigheder og lignende vil blive transmitteret i fuld længde.

På P4 vil der fortsat blive sendt live døgnet rundt, og der vil være regionale opdateringer hver halve time. For at koncentrere ressourcerne kommer P4 dog fortsat til at være uden regionale morgen- og eftermiddagsflader.

P3 vil sende radio fra klokken 6.00 til klokken 18.00. Mellem klokken 18.00 og klokken 6.00 vil P3 og P4 samsende. Fra klokken 18.00 til 22.00 vil programmet ”Danmark lukker ned”, som laves hos DR i Aarhus, således være på begge kanaler.

Nyhedsdirektøren understreger, at mange af de sædvanlige programmer ikke produceres, og at der derfor fortsat er tale om en væsentlig anderledes sendeplan end normalt.

- Lige nu er der ikke meget, der er som det plejer. Hele situationen betyder, at dette næppe er den sidste justering, vi kommer til at foretage. Jeg håber på forståelse for de ændringer, der må komme. Jeg vil gerne forsikre om, at vi alle gør vores bedste. Der skal ikke herske nogen som helst tvivl om, at vores ambition er at nå ud til flest mulige danskere med vigtig folkeoplysning,” siger Sandy French.

På siden dr.dk/programændringer sørger DR for opdaterede informationer om alle ændringer i sendeplaner som følge af corona.

Foto: DR

 

5 seneste job

TILMELD NYHEDSBREV

Få også tema-nyhedsbrevene:

Læs også

 • 24.03.20 Kultur
  Lukning af antenne-tv-signaler udskydes

  Lukningen af antenne-tv-signaler bliver nu udskudt til 2. juni, så ingen risikerer at miste tv-signalet ved udgangen af marts. Bred opbakning fra mobiloperatørerne og tv-distributørerne har gjort udskydelsen mulig.

 • 24.03.20 Kultur
  Kulturministeriet: Spil mere dansk musik i radioen

  Kulturminister Joy Mogensen opfordrer repræsentanter for musik- og radiobranchen til at støtte dansk musikliv i den kommende tid.

 • 21.02.20 Kultur
  Minister åbner for nye initiativer som opfølgning på svømmesag

  Kulturminister Joy Mogensen vil som opfølgning på den uvildige under-søgelse i den såkaldte svømmesag se på mulige nye tiltag. En mulighed er, at atleterne får en uafhængig trivselsansvarlig i Team Danmark, og de aktive skal have en styrket repræsentation i Team Danmarks besty-relse samt deres eget talerør i DIF.

 • 18.02.20 Kultur
  Danske madoplevelser skal tiltrække flere tyske turister

  Når de danske kokke og restauranter indkasserer Michelin-stjerner, smitter det positivt af på Danmarks omdømme som en turistdestination med spændende madoplevelser. Det omdømme skal en ny videokampagne booste over for særligt tyske mad- og gastroturister.

 • 21.01.20 Kultur
  Løsning for lån i feriefond på plads

  Nu er der afklaring for låntagerne i Arbejdsmarkedets Feriefond. Det berører bl.a. en række handicap- og kulturinstitutioner. Der er fundet en model, hvor lånmodtagerne får hele eller langt størstedelen af lånet afskrevet samtidig med, at der bliver tilbagebetalt beløb, der kan hjælpe udsatte familier og børn på ferie.