DR klar med justeret sendeplan for radio

Fra mandag morgen justerer DR sin radio-sendeplan. Det betyder direkte taleradio på P1 i dagtimerne samt regionale nyheder to gange i timen fra P4.

På grund af stærkt reduceret bemanding har DR under de første dages corona-nedlukning været nødt til at lave markante ændringer i radiosendeplanen. Kanalerne P4 og P1 har været samsendt, og der har kun i begrænset omfang været mulighed for at lytte til regionale nyheder via P4-distrikterne. Det ændrer sig fra mandag morgen.

- Jeg kan godt forstå, at der i en situation som denne er stor opmærksomhed rettet mod DR og særlige forventninger til, at vi bringer danskerne sammen om det vigtige. Tre ud af fire DR-medarbejdere er sendt hjem, og de tilbageblevne kolleger yder en kæmpe indsats. Naturligvis har det en mærkbar betydning for, hvad og hvordan vi udkommer. I disse første dage har vi skullet handle hurtigt og samle ressourcerne der, hvor vi trods nedsat bemanding kunne nå flest danskere. Nu har vi haft mulighed for at samle medarbejdere på tværs af DR og lægge en plan for den kommende tid, fortæller DR’s nyhedsdirektør Sandy French.

Når radiolytterne tænder for P1 mandag klokken 6.00, vil de atter kunne høre programmet ”P1 Morgen”. Den nye radiosendeplan betyder desuden at:

P1 vil sende direkte taleradio i tidsrummet 6.00 til 18.00. Fra klokken 6.00 til 10.00 vil der blive sendt “P1 Morgen”. Alle pressemøder fra myndigheder og lignende vil blive transmitteret i fuld længde.

På P4 vil der fortsat blive sendt live døgnet rundt, og der vil være regionale opdateringer hver halve time. For at koncentrere ressourcerne kommer P4 dog fortsat til at være uden regionale morgen- og eftermiddagsflader.

P3 vil sende radio fra klokken 6.00 til klokken 18.00. Mellem klokken 18.00 og klokken 6.00 vil P3 og P4 samsende. Fra klokken 18.00 til 22.00 vil programmet ”Danmark lukker ned”, som laves hos DR i Aarhus, således være på begge kanaler.

Nyhedsdirektøren understreger, at mange af de sædvanlige programmer ikke produceres, og at der derfor fortsat er tale om en væsentlig anderledes sendeplan end normalt.

- Lige nu er der ikke meget, der er som det plejer. Hele situationen betyder, at dette næppe er den sidste justering, vi kommer til at foretage. Jeg håber på forståelse for de ændringer, der må komme. Jeg vil gerne forsikre om, at vi alle gør vores bedste. Der skal ikke herske nogen som helst tvivl om, at vores ambition er at nå ud til flest mulige danskere med vigtig folkeoplysning,” siger Sandy French.

På siden dr.dk/programændringer sørger DR for opdaterede informationer om alle ændringer i sendeplaner som følge af corona.

Foto: DR

 

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også

 • 25.02.21 Kultur
  Ny undersøgelse: Bykommuner i bund og Fanø i top

  Hvis man kunne værdisætte naturen i din kommune med ét tal, hvad ville det så være? Det har forskere på Aarhus Universitet regnet på og kåret Danmarks mest og mindst biodiverse kommuner.

 • 19.02.21 Kultur
  1 ud af 3 danskere vil gøre det mindre i fremtiden

  Coronakrisen ændrer vores flyvevaner, for knap hver tredje dansker vil flyve mindre, når pandemien er fortid, viser en ny befolkningsundersøgelse

 • 17.02.21 Kultur
  Danmark får endnu en verdensrekord - Dette bruger vi flest penge på

  Det globale salg af økologiske fødevarer har aldrig været større. I 2019 rundede det 106 mia. euro, og danskerne lægger sig igen forrest. Ikke alene har Danmark den største økologiske markedsandel. Danskerne er nu også dem, der bruger flest penge på økologi pr. indbygger. Det fremgår af en ny international rapport, som offentliggøres i dag.

 • 10.02.21 Kultur
  Nye kulturaftaler skal løfte kulturen i hele landet

  I de næste fire år vil 12 kulturregioner rulle 29 indsatsområder og utallige projekter ud til glæde for især børn og unge. Det sker gennem de såkaldte kulturaftaler, som indgås med kommunerne, og som kulturministeren har underskrevet.

 • 05.02.21 Kultur
  Sne i Danmark: Her er der skispor

  Flere steder i landet er der nu trukket friske spor til langrendsløb. Uanset om der er præpareret spor eller ej, er du altid velkommen til at stå på ski i alle statens skove og naturområder.