Foto: Shutterstock

DR-vært i chok over program på egen station

Hun er ikke vild med det nye program.

Det er ikke første gang, at Danmarks Radio får kritik for børneprogrammer.

Blandt andet langede Peter Skaarup fra Dansk Folkeparti ud efter DR-programmet 'Ultra smider tøjet' tilbage i september. Det var “alt for ekstremt”, udtalte han til B.T. Karakteren Onkel Reje er også flere gange blevet kritiseret. I Cirkus Summarum opfordrede han børn til at blive små satanister og til at lave sataniske håndtegn, og det var organisationen KLF, Kirke og Medier, ikke vilde med. 

Nu er endnu et program skyld i, at en DR-vært kritiserer sin egen arbejdsplads. Denne gang er det dog ikke Onkel Reje, der er i vælten, men derimod John Dillermand. 

“Det forstår jeg intet af”

På Ramasjangs hjemmeside kan man læse, at John Dillermand har “verdens længste diller.” 

“Den får ham tit i problemer og det kan blive rigtig pinligt, men når han står ved at han er anderledes, så kan han redde børn, babyer og biler og sågar hejse flaget - med dilleren. Faktisk kan han redde hele verden, hvis han bare får lov.”

Børneprogrammet har fået P3-vært Maria Jencel, der ikke er fan af John Dillermand, til tasterne på Instagram.

“Det her er seriøst et nyt børneprogram på DR,” skriver hun og uddyber:

“Man kunne have lavet så mange sjove historier om kroppen til børn. Til at starte med som minimum historier, der både handler om drenge og pigers magiske kroppe. Men at der ikke er nogen på DR, der i 2021 - har stoppet en så glorificerende fallos fortælling om en voksen pik, der er svær for den sjove, gamle mand at styre - forstår jeg intet af.”

Morten Skov Hansen, der er chef for Minisjang, Ramasjang og Ultra på DR, mener ikke, at serien er skadelig.

“Vi mener selvfølgelig ikke, at serien på nogen måde er skadelig. Vores indhold tager afsæt i en lang tradition om at være tro mod målgruppen. Med serien anerkender vi den spirende nysgerrighed omkring krop og kønsdele og det også pinlige og sjove ved kroppen. Det er noget, som er spændende for netop den aldersgruppe, som Ramasjang henvender sig til,” forklarer han til B.T.

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også