Foto: Shutterstock

DR-vært i chok over program på egen station

Hun er ikke vild med det nye program.

Det er ikke første gang, at Danmarks Radio får kritik for børneprogrammer.

Blandt andet langede Peter Skaarup fra Dansk Folkeparti ud efter DR-programmet 'Ultra smider tøjet' tilbage i september. Det var “alt for ekstremt”, udtalte han til B.T. Karakteren Onkel Reje er også flere gange blevet kritiseret. I Cirkus Summarum opfordrede han børn til at blive små satanister og til at lave sataniske håndtegn, og det var organisationen KLF, Kirke og Medier, ikke vilde med. 

Nu er endnu et program skyld i, at en DR-vært kritiserer sin egen arbejdsplads. Denne gang er det dog ikke Onkel Reje, der er i vælten, men derimod John Dillermand. 

“Det forstår jeg intet af”

På Ramasjangs hjemmeside kan man læse, at John Dillermand har “verdens længste diller.” 

“Den får ham tit i problemer og det kan blive rigtig pinligt, men når han står ved at han er anderledes, så kan han redde børn, babyer og biler og sågar hejse flaget - med dilleren. Faktisk kan han redde hele verden, hvis han bare får lov.”

Børneprogrammet har fået P3-vært Maria Jencel, der ikke er fan af John Dillermand, til tasterne på Instagram.

“Det her er seriøst et nyt børneprogram på DR,” skriver hun og uddyber:

“Man kunne have lavet så mange sjove historier om kroppen til børn. Til at starte med som minimum historier, der både handler om drenge og pigers magiske kroppe. Men at der ikke er nogen på DR, der i 2021 - har stoppet en så glorificerende fallos fortælling om en voksen pik, der er svær for den sjove, gamle mand at styre - forstår jeg intet af.”

Morten Skov Hansen, der er chef for Minisjang, Ramasjang og Ultra på DR, mener ikke, at serien er skadelig.

“Vi mener selvfølgelig ikke, at serien på nogen måde er skadelig. Vores indhold tager afsæt i en lang tradition om at være tro mod målgruppen. Med serien anerkender vi den spirende nysgerrighed omkring krop og kønsdele og det også pinlige og sjove ved kroppen. Det er noget, som er spændende for netop den aldersgruppe, som Ramasjang henvender sig til,” forklarer han til B.T.

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også

 • 25.02.21 Kultur
  Ny undersøgelse: Bykommuner i bund og Fanø i top

  Hvis man kunne værdisætte naturen i din kommune med ét tal, hvad ville det så være? Det har forskere på Aarhus Universitet regnet på og kåret Danmarks mest og mindst biodiverse kommuner.

 • 19.02.21 Kultur
  1 ud af 3 danskere vil gøre det mindre i fremtiden

  Coronakrisen ændrer vores flyvevaner, for knap hver tredje dansker vil flyve mindre, når pandemien er fortid, viser en ny befolkningsundersøgelse

 • 17.02.21 Kultur
  Danmark får endnu en verdensrekord - Dette bruger vi flest penge på

  Det globale salg af økologiske fødevarer har aldrig været større. I 2019 rundede det 106 mia. euro, og danskerne lægger sig igen forrest. Ikke alene har Danmark den største økologiske markedsandel. Danskerne er nu også dem, der bruger flest penge på økologi pr. indbygger. Det fremgår af en ny international rapport, som offentliggøres i dag.

 • 10.02.21 Kultur
  Nye kulturaftaler skal løfte kulturen i hele landet

  I de næste fire år vil 12 kulturregioner rulle 29 indsatsområder og utallige projekter ud til glæde for især børn og unge. Det sker gennem de såkaldte kulturaftaler, som indgås med kommunerne, og som kulturministeren har underskrevet.

 • 05.02.21 Kultur
  Sne i Danmark: Her er der skispor

  Flere steder i landet er der nu trukket friske spor til langrendsløb. Uanset om der er præpareret spor eller ej, er du altid velkommen til at stå på ski i alle statens skove og naturområder.