52-årige Peder Hvelplund blev valgt til Folketinget for Enhedslisten ved valget i 2019. Foto: Enhedslisten

Enhedslisten: Udsatte borgere skal have førsteret til covid-vaccine

Når vaccinen mod coronaviraen er på plads, stiller Enhedslisten krav, om at borgerne i udsatte boligområder skal forrest i køen.

Det er borgerne i landets udsatte boligområder, der skal stå forrest i vaccine-køen, når en vaccine mod covid-19 rammer det danske sundhedsvæsen. Det skriver Danmarks Radio.

Spørgsmålet om, hvem der skal have ret til vaccinen mod covid-19 i førte omgang, trænger sig på, fordi der efter al sandsynlighed ikke vil være nok vaccine til alle i første sending. 

Enhedslistens sundhedsordfører, Peder Hvelplund er klar i spyttet, om hvem han synes, der skal stå forrest, når danskerne skal vaccineres mod coronavirus:

- Når vi får en vaccine, så kan alle ikke få, og derfor skal det være en sundhedsfaglig vurdering. Og det bliver en vurdering af, hvem der er i størst risiko for at blive smittet. Nogle af dem, der i særlig grad er i risikogruppen, det er folk, der bor i socialt belastede boligkvarterer. Her har smitten været mest udbredt, siger han til Danmarks Radio.

V: Indvandrere er skyld i stor smitte i udsatte områder

De Radikales sundhedsordfører, Stinus Lindgren og SF's ditto, Kirsten Normann-Andersen bakker op om idéen.

Venstres Martin Geertsen er imod forslaget, da han mener, at smitteudbredelsen i de udsatte boligområder skyldes, at de etniske minoriteter ikke har forstået retningslinjerne.

Dansk Folkeparti er også imod, da de ikke mener, at der en større risiko forbundet med at bo i lejlighed fremfor en villa.

Dog giver alle partier udtryk for, at sundhedspersonalet i den forreste frontlinje mod covid-19 skal stå først for, når vaccinen er klar.

 

 

 

 

 

 

 

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også

 • 12.05.21 Sundhed
  Nu hjemtages sygdomsbehandling til Danmark

  Sundhedsstyrelsen udgiver i dag en faglig retningslinje, der beskriver henvisningen af patienter med Essentiel Tremor, også kaldet rystesyge. Det sker i forbindelse med, at det nu er besluttet, at patienter skal kunne behandles med fokuseret ultralyd i Danmark, i stedet for kun i udlandet.

 • 06.05.21 Sundhed
  Nyt studie offentliggjort om bivirkninger efter AstraZeneca-vaccination

  I et dansk-norsk samarbejde har forskere vist en let øget forekomst af sjældne, men alvorlige typer af blodpropper i hjernen samt en generelt øget forekomst af venøse blodpropper (blodpropper i venerne) efter vaccination med AstraZeneca-vaccinen. Risikoen for den enkelte vaccinemodtager vurderes fortsat at være meget lav.

 • 04.05.21 Sundhed
  Sundhedsstyrelsen løfter sløret: Ny vaccine-melding

  Da der er god kontrol med COVID-19 epidemien i Danmark og god fremdrift i vaccinationsudrulningen med andre tilgængelige vacciner, har Sundhedsstyrelsen besluttet at fortsætte det nationale vaccinationsprogram uden at bruge COVID-19 vaccinen fra Johnson & Johnson.

 • 29.04.21 Sundhed
  Regeringen med nyt udspil: Vil tiltrække vaccineproduktion til Danmark

  Vacciner er helt centrale, når det handler om at håndtere COVID-19, og for at vi kan holde samfundet så åbent som muligt.

 • 27.04.21 Sundhed
  Børn mangler viden om vacciner

  Danske skolebørn føler sig ikke godt nok klædt på, når det gælder viden om vacciner. Samtidig har størstedelen af eleverne svært ved at skelne rigtige nyheder fra fake news. Det viser en ny undersøgelse foretaget af analyseinstituttet YouGov.