Eva Kjer Hansen er i øjeblikket i færd med at flytte fra Aabenraa til Kolding. Foto: Steen Brogaard

Endnu en tidligere minister vil være borgmester

Nu har endnu en tidligere minister meldt sig som borgmesterkandidat i Danmarks syvendestørste by, hvor Villy Søvndal til kampen om borgmesterkæden nu kan få selskab af Venstres Eva Kjer Hansen, der har flere ministerposter på cv'et.

Også Eva Kjer Hansen (V) vil være borgmester i Kolding. Det fortæller det nuværende folketingsmedlem for Venstre og tidligere minister til jv.dk

- Det er rigtigt, at jeg har haft et utal af henvendelser. Og det er rigtigt, at jeg tager imod opfordringen og stiller mig til rådighed.

- Nu har jeg knoklet for Kolding i næsten 30 år på Christiansborg, og nu er jeg klar til at gøre det i en anden sammenhæng, siger hun til avisen.

Tilbage i august meddelte en anden tidligere miniter, Villy Søvndal (SF), også sit kandidatur til borgmesterposten i den sydjyske kommune med godt 90.000 indbyggere.

Læs også: Villy Søvndal vil være borgmester

Kampvalg på koldingensisk

Sikkert er det, at Kolding får ny borgmester efter kommunalvalget, der afholdes 16. november næste år, da den nuværende mand på posten, Jørn Pedersen (V), efter 12 år i stolen for nyligt meddelte, at han ikke genopstiller.

Læs også: Borgmester genopstiller ikke

Før Eva Kjer Hansen endgyldigt kan kalde sig borgmesterkandidat i Kolding, skal hun vælges som Venstres spidskandidat på en generalforsamling i byens Venstre-afdeling.

Dermed er der foreløbig lagt op til et kampvalg om at blive partiets borgmesterkandidat i den sydjyske hovedstad mellem Eva Kjer Hansen og Jakob Ville (V).

En erfaren minister

Eva Kjer Hansen er ikke hvem som helst i dansk politik. Hun er 56 år gammel og er folketingsmedlem for Venstre.

Hun har ingen ordførerposter i øjeblikket, men besidder den mindre profileret post som formand for Folketingets Europaudvalg. 

Før valget sidste år nåede hun lidt over et år som fiskeriminister. Det var hendes anden ministerpost i samme valgperiode, da hun efter Lars Løkke Rasmussens valgsejr i 2015 blev udnævnt til miljø- og fødevareminister.

Men efter kun otte måneder på posten i februar 2016 valgte hun at trække sig fra posten, da både oppositionen og de borgerlige støttepartier mente, at hun havde vildledt Folketinget om en række miljømæssige konsekvenser forud for forhandlingerne om en landbrugspakke. 

Tidligere har Eva Kjer Hansen både været socialminister og minister for fødevarer, landbrug og fiskeri under Anders Fogh Rasmussens (V) regeringsperiode.

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også

 • 25.06.21 Kommunalt
  Albertslund Kommune har ansat ny kommunaldirektør

  Albertslund Kommune har ansat Henrik Harder som ny kommunaldirektør. Han kommer fra en stilling som kommunaldirektør i Dragør Kommune og tiltræder stillingen i Albertslund den 1.august

 • 25.06.21 Kommunalt
  Kommunerne kan få store gevinster ud af corona-krisen

  Der er mange gode erfaringer fra corona-krisen på sundheds- og ældreområdet, viser en ny rapport fra VIVE. Kommunerne kan få store gevinster ud af at arbejde systematisk med at fastholde og videreudvikle de positive erfaringer, de har gjort sig lokalt, mener formand for Social- og Sundhedssektoren i FOA Torben Hollmann.

 • 24.06.21 Kommunalt
  Første gang i 50 år: Særlig fisk fundet i dansk å

  For første gang i over 50 år er der fundet unger af den hvidfinnede ferskvandsulk. Det er sket i Susåen, hvor moder-fiskene blev sat ud for tre år siden efter at være importeret fra Sverige. Ulken er en del af et naturgenopretningsprojekt, der skal sikre bevarelsen af den tykskallede malermusling, hvis unger er afhængige af at kunne sætter sig på ulkens gælder.

 • 18.06.21 Kommunalt
  Dansk kommune ude med nyt initiativ: Nu bliver arbejdstiden røgfri

  Gældende fra 1. oktober bliver arbejdstiden røgfri for alle ansatte i Aabenraa Kommune.

 • 10.06.21 Kommunalt
  Nu kan sogn genåbne

  Dagens corona-tal fra Statens Serum Institut, viser, at Gellerup Sogn kan genåbne fra og med i morgen torsdag 10. juni 2021, da incidensen de seneste syv dage i træk har ligget under 600. Sognet har dog fortsat en høj positivprocent, som kan indikere, der er et relativt højt smittetryk i området - situationen følges derfor tæt, og særlige indsatser fastholdes.