Erfarne personer trækker Europa-debatten igang og bringer nuancerne ind

Europabevægelsen har taget initiativ til en ny blog om EU. Fra denne plads vil alt fra erhvervsfolk til tidligere ministre dele deres tanker om Europa og trække en ny dansk europa-debat igang med plads til nuancer, erfaringer, ideer og viden. Vi håber, at deres blogindlæg vil give anledning til mange gode europæiske diskussioner rundt om i hele landet.

Vi ved det godt. Vi er uenige om meget. Men i Europabevægelsen er det faktisk ikke meningen, at vi alle skal klappe i takt. Tværtimod.

Vi er dog enige om én ting. Nemlig, at et samarbejdende Europa klart er at foretrække. Derudover er resten op til diskussion. Nogle stemmer til højre, andre til venstre. Holdningerne kan være langt fra hinanden om alt fra flygtningepolitik til fiskeri.

Ny Europa-sektion på DenOffentlige

Europa-debatten er blevet historisk væsentlig. Derfor kan du på DenOffentlige.dk/europaeisk-samarbejde finde en selvstændig sektion, der debatterer og formidler fra debatten om Europa og det europæiske samarbejde.

Vores Europasektion skabes i samarbejde med udgiverne på DenOffentlige.

Og vi vil værne om retten til at være uenige. De gode diskussioner er drivkraften, der fører os i retning af den bedste udgave af det europæiske samarbejde. EU er ikke perfekt, men for at ændre noget er vi nødt til at skabe debat.

Derfor er det med stor glæde, at jeg nu kan præsentere vores blog her på Den Offentlige. Her vil tidligere udenrigsministre, kulturpersonligheder og erhvervsledere fremover indvie os i deres tanker om Europa.

Vi har inviteret en lang række personligheder til at trække debatten, pege på nuancer, dele erfaringer og komme med nye tankevækkende analyse. Allerede nu kan jeg afsløre, at erfarne politikere som Venstres Uffe Ellemann-Jensen og Socialdemokratiets Mogens Lykketoft vil skrive til denne blog ligesom eksempelvis også Ole Helmersen, der er lektor på Copenhagen Business School, Anders Ladefoged, som er underdirektør i Dansk Industri og mange mange andre. 

Jeg håber i vi med debatten her på DenOffentlige kan være med til at sætte nogle tanker i gang om vores europæiske samarbejde. Måske kan de endda fremprovokere nogle diskussioner frem over spisebordet rundt om i hele Danmark. Det ville være fantastisk at se.

Vi taler nemlig for lidt om EU. Og vi ved for lidt. Derfor bliver unionen ved med at være en fjern og uigennemskuelig størrelse i mange danskeres øjne. Det er ærgerligt.

Jeg håber derfor, at I vil nyde at læse vores bloggeres indlæg. Og især håber jeg, at de vil få jer til at tænke over og diskutere, hvordan I egentlig vil have EU til at være.

God læselyst!

Emneord: Europabevægelsen, Europæisk samarbejde, Stine Bosse, Internationalt samarbejde, Europa-politik, 271017, 2017
Europabevægelsen på DenOffentlige.dk I Europabevægelsen mener vi, det er afgørende, at Danmark deltager helhjertet i det europæiske samarbejde, for i fællesskab står vi stærkest. Danmark skal være med til at finde de fælles løsninge...
Aktivitet: Artikler: 104 | Events: 2 | Kompetenceområder: 1

Er du også aktiv i og omkring den offentlige sektor, så læs om mulighederne for at blive udgiver på DenOffentlige.dk her.
Læs mere her

Få mere af det væsentlige

DenOffentliges nyhedsbrev udkommer alle hverdage med:

  • Overblik
  • Videndeling
  • Nyheder
  • Inspiration
  • Debat
BLIV EN DEL AF DENOFFENLIGE

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også