Klaus Holse bliver ny formand i Dansk Industri. Foto: Dansk Industri
Klaus Holse bliver ny formand i Dansk Industri. Foto: Dansk Industri

Dansk Industri får ny formand

Erhvervsliv

27/09/2022 12:32

Jens Asbjørn Bøgen

Han kommer til at repræsentere 19.400 virksomheder.

Klaus Holse er valgt som ny formand for Dansk Industris hovedbestyrelse.

Det skriver Dansk Industri i en pressemeddelelse.

Klaus Holse har hidtil været viceformand for DI gennem to år og træder altså nu et skridt op og afløser den hidtidige formand gennem fem år, CEO i COWI A/S, Lars-Peter Søbye. 

Klaus Holse er i dag bl.a. bestyrelsesformand i softwarevirksomheden EG A/S samt bestyrelsesmedlem i en række danske virksomheder. 

"Jeg vil gerne takke Lars-Peter Søbye for en kæmpe indsats. Under hans fem år som formand har DI udviklet sig markant med mange nye medlemsvirksomheder, sat vigtige aftryk på fremtidens dagsordener, herunder den grønne omstilling, og ikke mindst har vi gennemgået en sammenlægning med Dansk Byggeri. Det skal han have stor tak for sit vigtige bidrag til," siger adm. direktør Lars Sandahl Sørensen, DI. 

"Jeg er rigtig glad for valget af Klaus Holse. Han har en meget bred baggrund i toppen af dansk erhvervsliv. Klaus træder til i en tid med mange nye udfordringer, men også mange store muligheder – ikke mindst på det grønne og det digitale område. Set med mine briller er han med sin passion for teknologi og forretningsudvikling den rigtige mand for DI i årene fremover," siger DI-direktøren. 

Klaus Holse har blandt andet i godt ni år været CEO i den børsnoterede virksomhed SimCorp. Forinden indtog Klaus Holse igennem 11 år fremtrædende toplederstillinger i den internationale virksomhed Microsoft, herunder positionen som President, Western Europe i godt tre år. 

Mest Læste

Annonce