Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Danske Bank sigtet af bagmandspolitiet

Erhvervsliv

25/6/21 12:00

LTT

Danske Bank har foretaget ulovlige handler med værdipapirer

Danske Bank har foretaget ulovlige handler med værdipapirer på vegne af sine kunder, lyder sigtelsen. Statsadvokaten for særlig Økonomi og International Kriminalitet (Søik) også kendt som Bagmandspolitiet har sigtet Danske bank. Det skriver TV 2.

Sigtet for to potentielle overtrædelser
Danske bank er sigtet for to potentielle overtrædelser af reglerne om markedsmisbrug med værdipapirer. Det oplyser Danske Bank i en meddelelse. Det sker på grundlag af "utilstrækkelig overvågning af transaktioner i finansielle instrumenter og markedsmanipulation som følge af visse modsatrettede handler". 

Tidligere anmeldt af finastilsynet
Den 10 juni 2020 politianmeldte Finanstilsynet Danske bank i sagen. Tilsynet vurderede nemlig at Danske bank havde "sendt urigtige og vildledende signaler til markedet om udbuddet af og efterspørgslen efter en række finansielle instrumenter". Det førte efterfølgende til en række påbud på området for markedsovervågning for Danske bank. 

Værdipapirer skiftede aldrig hænder
Tilsynet havde opgjort et betydeligt antal modsatrettede ordrer, som Danske Bank har foretaget på vegne af sine kunder mellem august 2016 og februar 2019. Kunderne handlede i realiteten med sig selv, og derfor skiftede værdipapirerne aldrig hænder. Det fænomen kaldes også 'wash trades'. Hvis en investor handler værdipapirer med sig selv, sender det falske signaler til markedet om udbud og efterspørgsel på værdipapiret.

Danske bank tager sagen alvorligt
Hos Danske bank oplyser de at de tager sagen meget alvorligt og at de samarbejder med Bagmandspolitiet og deler relevant viden og materiale om sagen. 

 

Annonce