Foto: Hjart, CC BY-SA 4.0 <https://creativecommons.org/licenses/by-sa/4.0>, via Wikimedia Commons
Foto: Hjart, CC BY-SA 4.0 <https://creativecommons.org/licenses/by-sa/4.0>, via Wikimedia Commons

Efter 45 år: Nu er det slut med Sport Master

Erhvervsliv

15/03/2024 07:51

J. Bøgen

Det er en del af ejernes nye strategi.

I 1979 så den første Sportmaster-butik dagens lys herhjemme.

Meget vand er løbet gennem åen siden, og efter 45 år er det nu slut med Sportmaster.

Kædens britiske ejere, Frasers Group, der overtog kæden i maj 2022 har nemlig besluttet, at Sportmaster fremover skal hedde Sports World - og den første butik under det nye navn åbner allerede i næste uge i Herlev.

Det skriver Finans.

Lukningsrunde i gang

Siden overtagelsen har Frasers Group skåret i antallet af Sportmaster-butikker. For to år siden var der således 75 butikker i Danmark, men når den igangværende lukning er afsluttet, vil det tal være reduceret til 37, altså ca. halvdelen.

Både navneskiftet og butikslukningerne er en del af en større plan om, at butikkerne skal have et nyt koncept, hvor de enkelte butikker skal være større.

Navneskiftet kommer til at ske gradvist, så kunderne kan vænne sig til ændringen og konkret opleve forskellene, når de går ind i en Sportmaster eller i en Sports World.

Sigter efter vækst

Det seneste regnskab fra Sportmaster viste en negativ egenkapital på 258 millioner kroner, men danskerne skal ikke frygte, at butikkerne faktisk lukker, selvom de skifter navn og koncept.

I regnskabet står der nemlig også, at ejeren, altså Frasers Group, er klar til at sikre driften trods den økonomiske situation.

Sidste år annoncerede Frasers Group, at Sportmaster ville blive en del af en strategi med fokus på færre, men større butikker i et særdeles hårdt konkurrencepræget marked for sportsudstyr.

Børsnoterede Frasers Group driver en række detailvirksomheder inden for bl.a. sport, fitness, livsstil og luksusbrands. Blandt aktiviteterne er sportskæden Sports Direct med 800 butikker i Storbritannien og op mod 500 i resten af Europa.

Mest Læste

Annonce