Foto: Screenshot, @elonmusk/Twitter
Foto: Screenshot, @elonmusk/Twitter

Kom ind med en håndvask i hænderne og begyndte at fyre folk

Erhvervsliv

28/10/2022

Jens Asbjørn Bøgen

Twitter er nu ejet af en enkelt mand.

Det har været længe undervejs, men nu skulle det være officielt: Verdens rigeste mand, Elon Musk, ejer nu det sociale medie Twitter.

Det skriver en række medier, blandt andre Business Insider The Washington Post.

Og der gik ikke lang tid, fra ejerskiftet var en realitet, til Elon Musk viste sig fra sin velkendte excentriske side.

For når man har betalt 44 milliarder dollars (omkring 300 milliarder kroner) for et selskab, kan man tillade sig lidt af hvert.

Og som du kan se i videoen fra Elon Musks Twitter-profil, startede det nye ejerskab med en håndvask.

Artiklen fortsætter under opslaget.

En ting er, at Elon Musk udviser klassisk farhumor ved at spille på det engelsk ord for håndvask i opslaget, men der var også et mere håndgribeligt signal i den alternative entre.

For Musk vil efter eget udsagn "vaske Twitter rent", og som sin første handling som ny ejer, valgte han såmænd at smide flere af Twitters topchefer ud - blandt andre den administrerende direktør og finansdirektøren.

Det betyder imidlertid ikke, at fyringsrunden under det nye ejerskab er overstået.

Vil fyre 3 ud af 4 ansatte

The Washington Post citerede for nylig dokumenter og unavngivne kilder med kendskab til handlen for at sige, at op mod 75 procent af de i alt 7500 ansatte står til at få sparket.

Selv har Musk afvist, at han "i virkeligheden" har planer om at gå så vidt, men der er ikke nogen tvivl om, at der er ændringer på vej på det sociale medie.

Baggrunden for Musks køb af Twitter gik nemlig blandt andet på, at han vil spamrobotter og falske profiler til livs, ligesom han også har sagt, han vil ophæve udelukkelsen af den tidligere amerikanske præsident, Donald Trump.

Mest Læste

Annonce