Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Vanvittigt forslag: Vil dele OL op efter seksualitet

Europa

28/10/22 10:06

Jens Asbjørn Bøgen

Hun mener, det er forkert, at heteroseksuelle og homoseksuelle konkurrer mod hinanden.

Kan du huske, hvornår Rusland sidst har været omtalt for noget positivt i medierne?

Det er der nok ikke mange, der umiddelbart kan, men ikke desto mindre fortsætter russerne med at skabe overskrifter - og i dag kommer det fra den fra sportens verden.

Præsidenten for det russiske langrendsforbund, Jelena Välbe, mener nemlig, at OL bør deles op. Det kan selvfølgelig betyde mange ting, men helt konkret vil hun skille heteroseksuelle og homoseksuelle atleter op, så de ikke konkurrer mod hinanden.

Det siger hun til den russiske avis Komsomolskaja Pravda ifølge norske VG.

For langt de fleste vil det nok lyde som en dårlig joke, men når man læser Välbes citater, bliver man hurtigt klar over, at hun mener det ganske seriøst.

"Som mor til tre børn og bedstemor til to børnebørn, kommer jeg aldrig til at forstå LGBT-personer. Og jeg vil ikke forstå det. Jeg har ikke brug for at blive påtvunget det eller få fortalt, at jeg skal være tolerant overfor disse mennesker," siger hun.

Hun kalder det samtidig 'skrækkeligt' med transpersoner i sporten.

Erklæret Putin-tilhænger

For at sikre deltagelse, antidiskrimination, inkludering og fair play vedtog IOC i november sidste år en overordnet ramme for deltagelse af LGBT-atleter. Her står blandt andet, at "enhver person har ret til at udøve sport uden diskrimination og på en måde, som respekterer dennes sundhed, sikkerhed og værdighed."

Jelena Välbe har tidligere gjort det klart, at hun støtter Putin, og det kan måske forklare hendes, set med vestlige øjne, noget aparte forslag.

I 2013 underskrev den russiske præsident, Vladimir Putin, nemlig en lov, der tillod folk at blive retsforfulgt, hvis de foran mindreårige lavede "homoseksuel propaganda". I går tog de russiske lovgivere skridtet videre og strammede reglerne, så det nu også gælder propaganda rettet mod voksne, skriver NRK.

Tilmeld nyhedsbrev

Mest Læste

Annonce