Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Er skyld i, at vi er i valgkamp - nu står hun til at ryge ud af Folketinget

Politik

28/10/2022 11:32

J. Bøgen

Prognoserne viser, at partiet mister sine to mandater i storkredsen.

Hun er groft sagt årsagen til, at vi skal sætte vores krydser på tirsdag.

For var det ikke for Sofie Carsten Nielsens (B) trussel om at vælte regeringen, hvis der ikke blev udskrevet valg, er der ikke meget der taler for, at Mette Frederiksen havde trykket på valgknappen før tid.

Men sket er som bekendt sket, og nu skal danskerne udøve deres demokratiske ret tirsdag d. 1. november.

Der må imidlertid være noget bekymrede miner hos De Radikale her få dage før Folketingsvalget. I meningsmålingerne står partiet til en reel vælgerlussing med en halvering af stemmetallet, og faktisk er partiets politiske leder i overhængende fare for at ryge ud af Folketinget.

Det viser en ny mandatprognose, som professor Kasper Møller Hansen har lavet for Altinget.

Ifølge prognosen vil De Radikale nemlig miste deres to nuværende mandater i Københavns Omegns Storkreds - og det er lige netop en af de pladser, Sofie Carsten Nielsen har siddet på, siden hun kom ind i Folketinget i 2011.

"Jeg vil ikke sætte en sandsynlighed på, men lige nu er det valgforskningens bedste bud, at hun ikke kommer i Folketinget efter valget, når vi kigger på vælgerkorpset," siger Kasper Møller Hansen, der er professor ved Institut for Statskundskab på Københavns Universitet, til Altinget.

Den seneste meningsmåling, som er fra Voxmeter, viser, at De Radikale mister mere end halvdelen af deres mandater i Folketinget. Ved valget i 2019 fik partiet 16 pladser, men siden har to mandater forladt partiet, og derfor har De Radikale nu 14 mandater.

Hvis den nye meningsmåling får ret i sin forudsigelse, vil partiet efter det valg, de selv har fremtvunget, sidde tilbage med 7 mandater.

Mest Læste

Annonce