Foto: Shutterstock

Færre vacciner betyder, at Region Hovedstaden fokuserer på anden vaccination på plejehjem

Region Hovedstaden har ligesom de øvrige regioner i denne uge modtaget ca. halvt så mange vacciner som forventet. Det betyder, at alle vacciner skal anvendes på at give anden dosis til dem, der har fået første dosis.

Samtidig åbnes der ikke op for booking af tid til nye 1. vaccinationer. Regionen forventer, at der kommer nye tider op på vacciner.dk til februar. Alle målgrupper vil bliver vaccineret i den kommende tid.

​Regionen har modtaget godt 10.000 doser i stedet for forventet 21.000 fra Statens Seruminstitut. Det betyder, at doserne fuldt ud skal anvendes på 2. vaccination af borgere og personale, som blev vaccineret ifm. de første vaccineleverancer, fortæller lægefaglig vicedirektør på Nordsjællands Hospital og formand for Region Hovedstadens Vaccinations-Task Force Jonas Egebart:

"Det er en rigtigt ærgerlig situation, for vi er egentlig klar til at vaccinere rigtig mange flere. Med færre doser til rådighed giver vi 2. vaccine til de udsatte beboere og personale på plejehjem, som blev vaccineret med de allerførste vacciner, som vi modtog," siger Jonas Egebart.

Også andre borgere, som allerede har tid til anden vaccination, bliver revaccineret som hidtil planlagt.

Frontpersonale må vente lidt

De færre doser betyder imidlertid, at noget frontpersonale på hospitalerne, som har modtaget første dosis, må vente lidt endnu, inden de modtager anden og sidste dosis.

"Vi udnytter leverancerne ned til sidste dosis, men kommer formentlig til at skulle kontakte noget af vores personale for at flytte deres sidste vaccination nogle dage frem, til vi igen har flere vacciner på lager".

Frontpersonalet får stadig anden dosis senest 42 dage efter første dosis, sådan som det følger af Sundhedsstyrelsens retningslinjer.

Nye tider til vaccine til februar

På grund af den mindre leverance vil der heller ikke blive åbnet op for nye bookingtider til 1. vaccination hverken digitalt via vacciner.dk eller via telefonen.

"Hvis du har modtaget en invitation til vaccine i eBoks eller via brev, så er invitationen stadig gældende. Men du må desværre væbne dig med tålmodighed, fordi der lige nu ikke er flere vacciner og dermed tider. Vi lægger først tider op, når vi ved, at vi har vacciner til det," siger Jonas Egebart, som forventer, at det igen bliver muligt at booke tid til 1. vaccination til februar.

Hvis du allerede har booket en tid, så skal du stadig møde op.

Nye vaccinationscentre åbnes ikke som planlagt

På grund af de færre vacciner åbner de nye vaccinationscentre i Ishøj og Hillerød ikke i denne uge som planlagt. De allerede eksisterende vaccinationscentre har desuden lukket for nye bookinger, indtil der kommer flere vacciner.

 

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også