Foto: Shutterstock

Færre vacciner betyder, at Region Hovedstaden fokuserer på anden vaccination på plejehjem

Region Hovedstaden har ligesom de øvrige regioner i denne uge modtaget ca. halvt så mange vacciner som forventet. Det betyder, at alle vacciner skal anvendes på at give anden dosis til dem, der har fået første dosis.

Samtidig åbnes der ikke op for booking af tid til nye 1. vaccinationer. Regionen forventer, at der kommer nye tider op på vacciner.dk til februar. Alle målgrupper vil bliver vaccineret i den kommende tid.

​Regionen har modtaget godt 10.000 doser i stedet for forventet 21.000 fra Statens Seruminstitut. Det betyder, at doserne fuldt ud skal anvendes på 2. vaccination af borgere og personale, som blev vaccineret ifm. de første vaccineleverancer, fortæller lægefaglig vicedirektør på Nordsjællands Hospital og formand for Region Hovedstadens Vaccinations-Task Force Jonas Egebart:

"Det er en rigtigt ærgerlig situation, for vi er egentlig klar til at vaccinere rigtig mange flere. Med færre doser til rådighed giver vi 2. vaccine til de udsatte beboere og personale på plejehjem, som blev vaccineret med de allerførste vacciner, som vi modtog," siger Jonas Egebart.

Også andre borgere, som allerede har tid til anden vaccination, bliver revaccineret som hidtil planlagt.

Frontpersonale må vente lidt

De færre doser betyder imidlertid, at noget frontpersonale på hospitalerne, som har modtaget første dosis, må vente lidt endnu, inden de modtager anden og sidste dosis.

"Vi udnytter leverancerne ned til sidste dosis, men kommer formentlig til at skulle kontakte noget af vores personale for at flytte deres sidste vaccination nogle dage frem, til vi igen har flere vacciner på lager".

Frontpersonalet får stadig anden dosis senest 42 dage efter første dosis, sådan som det følger af Sundhedsstyrelsens retningslinjer.

Nye tider til vaccine til februar

På grund af den mindre leverance vil der heller ikke blive åbnet op for nye bookingtider til 1. vaccination hverken digitalt via vacciner.dk eller via telefonen.

"Hvis du har modtaget en invitation til vaccine i eBoks eller via brev, så er invitationen stadig gældende. Men du må desværre væbne dig med tålmodighed, fordi der lige nu ikke er flere vacciner og dermed tider. Vi lægger først tider op, når vi ved, at vi har vacciner til det," siger Jonas Egebart, som forventer, at det igen bliver muligt at booke tid til 1. vaccination til februar.

Hvis du allerede har booket en tid, så skal du stadig møde op.

Nye vaccinationscentre åbnes ikke som planlagt

På grund af de færre vacciner åbner de nye vaccinationscentre i Ishøj og Hillerød ikke i denne uge som planlagt. De allerede eksisterende vaccinationscentre har desuden lukket for nye bookinger, indtil der kommer flere vacciner.

 

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også

 • 06.05.21 Sundhed
  Nyt studie offentliggjort om bivirkninger efter AstraZeneca-vaccination

  I et dansk-norsk samarbejde har forskere vist en let øget forekomst af sjældne, men alvorlige typer af blodpropper i hjernen samt en generelt øget forekomst af venøse blodpropper (blodpropper i venerne) efter vaccination med AstraZeneca-vaccinen. Risikoen for den enkelte vaccinemodtager vurderes fortsat at være meget lav.

 • 04.05.21 Sundhed
  Sundhedsstyrelsen løfter sløret: Ny vaccine-melding

  Da der er god kontrol med COVID-19 epidemien i Danmark og god fremdrift i vaccinationsudrulningen med andre tilgængelige vacciner, har Sundhedsstyrelsen besluttet at fortsætte det nationale vaccinationsprogram uden at bruge COVID-19 vaccinen fra Johnson & Johnson.

 • 29.04.21 Sundhed
  Regeringen med nyt udspil: Vil tiltrække vaccineproduktion til Danmark

  Vacciner er helt centrale, når det handler om at håndtere COVID-19, og for at vi kan holde samfundet så åbent som muligt.

 • 27.04.21 Sundhed
  Børn mangler viden om vacciner

  Danske skolebørn føler sig ikke godt nok klædt på, når det gælder viden om vacciner. Samtidig har størstedelen af eleverne svært ved at skelne rigtige nyheder fra fake news. Det viser en ny undersøgelse foretaget af analyseinstituttet YouGov.

 • 26.04.21 Sundhed
  Rigshospitalet får nyt middel i kampen mod corona

  Som det første hospital i Danmark har Rigshospitalet fået en autonom desinfektionsrobot UVD Robots fra fynske Blue Ocean Robotics som en donation fra EU-kommissionen. Teknologien gives som led i bekæmpelsen af hospitalsinfektioner, Covid-19 og andre smitsomme mikroorganismer på hospitalerne