Foto: Steen Brogaard

Flertal i Folketinget kræver udrejsecenter på Langeland stoppet

I onsdags blev det besluttet at der på Langeland skal opføres et udrejsecenter for udvisningsdømte kriminelle. Nu vil en samlet blå blok stoppe regerings planer om et udrejsecenter på Langeland.

Pålægger regeringen straks at standse planlægningen
En samlet blå blok fremsætter et beslutningsforslag til Folketinget, om at stoppe regeringens planer om et udrejsecenter på Langeland. Dansk Folkepartis udlændingeordfører Pia Kjærsgaard fortæller til TV 2 at folketinget pålægger regeringen straks at standse planlægningen af Udrejsecenter Holmegaard på Langeland og i stedet indkalde Folketingets partier til drøftelser af de mulige placeringer af et kommende udrejsecenter, det står i beslutningsforslaget.

SF bakker op om forslaget 
Udover partierne i blå blok bakker også SF op om forslaget. Det oplyser TV 2 s politiske ordfører til TV 2

Ingen anden mulighed
Ifølge Pia Kjærsgård (DF) er der ingen anden mulighed, når regeringen beslutter noget så drastisk uden at vende det med Folketingets partier inden. “Vi synes, det er så drastisk en beslutning, som skaber så meget røre og påvirker så mange mennesker. Det skal bare stoppes” siger hun til TV 2.

Ikke sikkert at regeringen ændrer deres holdning
Regeringens beslutning om at oprette et udrejsecenter er administrativ og kræver derfor ikke et flertal i Folketinget. Derfor er det ikke sikkert at regeringen ændrer deres holdning, også selvom et flertal er mod dem. Regeringen er i deres fulde ret til at gøre alligevel, men vi vil virkelig gøre meget for at få det udrejsecenter stoppet” siger Pia Kjærsgård til TV 2.

 

 

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også

 • 25.06.21 Politik
  Her er de nye rejsevejledninger

  Udenrigsministeriet opdaterer ugentligt rejsevejledningerne for EU og Schengenlandene på baggrund af de seneste smittetal fra Statens Serum Institut. Nedenfor er et overblik over, hvad der er gældende fra lørdag den 26. juni kl. 16.

 • 18.06.21 Politik
  Ny politisk aftale: 850 millioner til udvikling af grønne brændstoffer

  CO2-neutrale løsninger inden for blandt andet den tunge transport er afgørende for at komme i mål med den grønne omstilling. Derfor afsætter regeringen og et bredt flertal i Folketinget nu 850 mio. kroner til udviklingen af Power-to-X-teknologier, der skal gøre det muligt i stor skala at omdanne grøn strøm til brint og andre bæredygtige brændstoffer, der kan bruges i skibe, fly, lastbiler og den tunge industri.

 • 15.06.21 Politik
  Regeringen sender 45 mio. kr. til det nordlige Syrien

  Som et led i arbejdet i Task Force Evakuering giver Danmark et humanitært bidrag på 45 mio. kr. til det nordlige Syrien.

 • 15.06.21 Politik
  Nyt fra Veganerpartiet: Vælger ny ledelse

  I weekenden afholdte Veganerpartiet landsmøde i Nyborg. Her blev den nye landsledelse valgt, og processen om at finde ny frontfigur for partiet sat i gang.

 • 11.06.21 Politik
  Skatteministerium lader svindelsager forælde

  Borgere og virksomheder kan med forsæt eller ved grov uagtsomhed afgive urigtige eller vildledende oplysninger til brug for skattekontrollen for at unddrage at betale skat eller afgifter. I så fald kan de straffes med bøde eller fængsel. Skatteministeriet har opgjort, at ca. hver 10. virksomhed bevidst angiver skat og moms forkert.