Foto: capitalofchildren.com

FN holder topmøde i New York. Verdens børn holder topmøde i Billund

Børn og unge fra hele verden inviteres til at deltage i Children’s General Assembly i Billund. Resultatet overleveres til statslederne i New York.

Mere vindenergi og grønne fødevarer, bedre børnetrivsel, lige adgang til verdens ressourcer, mere uddannelse til piger og ligestilling mellem køn. Løsningsforslagene til verdens problemer er mange, og det er typisk noget, de voksne diskuterer. Men hvad tænker de, som skal overtage verden fra de voksne, om alle problematikkerne? Det er omdrejningspunktet for Children’s General Assembly, der kulminerer i Billund, Børnenes Hovedstad, i september 2021. Her skal børn fra hele verden nemlig blive enige om et manifest, der skal afleveres til statslederne i New York. 

Til september løber FN’s generalforsamling af stablen i New York. Samtidig mødes ambitiøse og visionære børn og unge i Billund for at komme med deres bud på, hvordan vi løser verdens udfordringer. 

’’Verdens ledere holder vores fremtid i deres hænder, men fremtiden tilhører os, og nu har vi muligheden for selv at være med ved bordet og for at komme til orde,’’ siger Dicte Ø. Christensen på 13 år fra Billund i invitationsvideoen til Children’s General Assembly 2021, som du finder her.  

Læs meget mere om Children’s General Asssembly på https://capitalofchildren.com/da/bornenes-topmode/

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også

 • 25.06.21 Politik
  Her er de nye rejsevejledninger

  Udenrigsministeriet opdaterer ugentligt rejsevejledningerne for EU og Schengenlandene på baggrund af de seneste smittetal fra Statens Serum Institut. Nedenfor er et overblik over, hvad der er gældende fra lørdag den 26. juni kl. 16.

 • 18.06.21 Politik
  Ny politisk aftale: 850 millioner til udvikling af grønne brændstoffer

  CO2-neutrale løsninger inden for blandt andet den tunge transport er afgørende for at komme i mål med den grønne omstilling. Derfor afsætter regeringen og et bredt flertal i Folketinget nu 850 mio. kroner til udviklingen af Power-to-X-teknologier, der skal gøre det muligt i stor skala at omdanne grøn strøm til brint og andre bæredygtige brændstoffer, der kan bruges i skibe, fly, lastbiler og den tunge industri.

 • 15.06.21 Politik
  Regeringen sender 45 mio. kr. til det nordlige Syrien

  Som et led i arbejdet i Task Force Evakuering giver Danmark et humanitært bidrag på 45 mio. kr. til det nordlige Syrien.

 • 15.06.21 Politik
  Nyt fra Veganerpartiet: Vælger ny ledelse

  I weekenden afholdte Veganerpartiet landsmøde i Nyborg. Her blev den nye landsledelse valgt, og processen om at finde ny frontfigur for partiet sat i gang.

 • 11.06.21 Politik
  Skatteministerium lader svindelsager forælde

  Borgere og virksomheder kan med forsæt eller ved grov uagtsomhed afgive urigtige eller vildledende oplysninger til brug for skattekontrollen for at unddrage at betale skat eller afgifter. I så fald kan de straffes med bøde eller fængsel. Skatteministeriet har opgjort, at ca. hver 10. virksomhed bevidst angiver skat og moms forkert.