Foto: capitalofchildren.com

FN holder topmøde i New York. Verdens børn holder topmøde i Billund

Børn og unge fra hele verden inviteres til at deltage i Children’s General Assembly i Billund. Resultatet overleveres til statslederne i New York.

Mere vindenergi og grønne fødevarer, bedre børnetrivsel, lige adgang til verdens ressourcer, mere uddannelse til piger og ligestilling mellem køn. Løsningsforslagene til verdens problemer er mange, og det er typisk noget, de voksne diskuterer. Men hvad tænker de, som skal overtage verden fra de voksne, om alle problematikkerne? Det er omdrejningspunktet for Children’s General Assembly, der kulminerer i Billund, Børnenes Hovedstad, i september 2021. Her skal børn fra hele verden nemlig blive enige om et manifest, der skal afleveres til statslederne i New York. 

Til september løber FN’s generalforsamling af stablen i New York. Samtidig mødes ambitiøse og visionære børn og unge i Billund for at komme med deres bud på, hvordan vi løser verdens udfordringer. 

’’Verdens ledere holder vores fremtid i deres hænder, men fremtiden tilhører os, og nu har vi muligheden for selv at være med ved bordet og for at komme til orde,’’ siger Dicte Ø. Christensen på 13 år fra Billund i invitationsvideoen til Children’s General Assembly 2021, som du finder her.  

Læs meget mere om Children’s General Asssembly på https://capitalofchildren.com/da/bornenes-topmode/

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også

 • 29.04.21 Politik
  Politikere samles for at løse problemer med utryghed

  Flere steder i landet skaber grupper af unge utryghed, fx på S-togsstationer, og regeringen er på vej med lovstramninger, der skal mindske problemerne. Men det er langtfra nok, mener Det Kriminalpræventive Råd, der nu samler politikere fra hele landet for at komme problemerne til livs.

 • 28.04.21 Politik
  EU bør presse VM væk fra Qatar: "Nærmer sig moderne slaveri"

  Qatar blæser på menneskerettighederne og i tusindvis af migrantarbejdere omkommer hvert år eller lever under umenneskelige forhold. EU bør derfor melde klart ud, at Qatars værtskab for VM i fodbold er uacceptabelt, lyder det fra Europabevægelsen.

 • 26.04.21 Politik
  Danmark og USA indgår nyt grønt samarbejde

  Danmark og USA har under klimatopmødet ’Leaders Summit on Climate’ indgået en samarbejdsaftale om forskning i og udvikling af energiteknologiske løsninger. En aftale, der kommer til at styrke Danmarks grønne interesser.

 • 27.01.21 Politik
  Danmark skal lede ny global IEA-kommission for social retfærdig grøn energiomstilling

  Klima-, energi- og forsyningsminister Dan Jørgensen er udnævnt som formand for Det Internationale Energiagenturs nye globale energikommission. Statsminister Mette Frederiksen er protektor for kommissionen, der skal være med til at sikre en social retfærdig omstilling til ren energi i verden.

 • 26.01.21 Politik
  Ny politisk aftale om social kontrol

  Regeringen, Radikale Venstre, Socialistisk Folkeparti, Enhedslisten og Alternativet udmønter 40 millioner kroner afsat på finansloven til indsats mod social kontrol i etniske minoritetsmiljøer. Pengene skal blandt andet gå til etablering af nye exit-boliger til personer, der bryder med deres familie som følge af social kontrol.