Sidste år ventede 91.000 danskere i kø for at sende en ansøgning til Bygningspuljen. Foto: Shutterstock
Sidste år ventede 91.000 danskere i kø for at sende en ansøgning til Bygningspuljen. Foto: Shutterstock

121 millioner til energiforbedring: Se her, om du lever op til kravene

Forbrug

14/09/2022 08:35

J. Bøgen

Bygningspuljen åbner for ansøgninger i dag.

Hvis du også er træt af galoperende energipriser og en varmeregning, der føles som et slag i solar plexus, så kan der være en god ide i at tage en time eller to ud af arbejdsdagen her til formiddag.

Bygningspuljen åbner nemlig for ansøgninger fra danskere, der gerne vil have et tilskud til at energiforbedre deres bolig.

Sidste år sad hele 91.000 danskere i kø, da puljen åbnede, og i år er der nok endnu flere, der drømmer om at få andel i de 121 millioners støtte, der er i puljen i år.

Men der er et par ting, du skal være opmærksom på, inden du sætter dig for at bruge et par timer af både din og din arbejdsgivers tid - Det er nemlig kun boliger, der lever op til bestemte krav, der får accepteret deres ansøgninger.

  • Du kan kun få tilskud til helårsboliger. Sommerhuse og kolonihaver er altså ikke med i opløbet

  • Hvis du vil søge tilskud til andet end en varmepumpe, må din bolig kun have energimærke E, F eller G

  • Du må først begynde det energiforbedrende arbejde, NÅR du har fået tilsagn om, at du har fået del i puljen. Du kan altså ikke få tilskud, hvis du allerede har skrevet under på et tilbud om energioptimering

  • Særligt for lejligheder: Du skal kunne dokumentere, at du repræsenterer boligforeningen, og det er uanset, om du søger tilskud til din egen bolig eller hele ejendommen. Du skal bruge energimærket for hele ejendommen

  • Hvis du står midt i et boligkøb, kan du godt sende en ansøgning til puljen, men du kan først få udbetalt støtten, når du står som ejer af boligen i Tinglysningen

Du kan sætte dig i kø via linket på Energistyrelsens hjemmeside allerede fra kl. 9, og kl. 10 dannes der så en tilfældig kø ud fra dem, der sidder i venteposition.

Mest Læste

Annonce