Fra næste år må Ecco ikke længere kalde sig kongelig hofleverandør. Foto: Shutterstock
Fra næste år må Ecco ikke længere kalde sig kongelig hofleverandør. Foto: Shutterstock

Ecco vil ikke forlade Rusland: Nu bliver de droppet af Kongehuset

Forbrug

07/07/2022 08:56

Jens Asbjørn Bøgen

Den danske skoproducent har, som en af de få, virksomheder herhjemme valgt at beholde deres forretninger i Rusland siden invasionen af Ukraine.

Til næste år er det slut med at kunne kalde sig Kongelig Hofleverandør for Ecco.

Siden 16. april 1991 har Ecco kunnet bruge den ærefulde titel, men når prædikatet udløber 16. april 2023, vil det nemlig ikke blive forlænget.

Det har Kongehuset meddelt Ecco, skriver det danske skofirma i en meddelelse.

I meddelelsen skriver Ecco, at firmaets ledelse tager Kongehuset beslutning til efterretning og ikke har yderligere at tilføje.

Det bliver ikke oplyst, hvad der ligger bag Kongehusets beslutning, men Ecco har de seneste måneder været i vælten for at fortsætte med at have forretning i Rusland.

Det skriver TV 2.

Russisk marked giver trecifret millionoverskud

For halvanden måned siden kom det frem, at Eccos russiske forretning havde lavet et trecifret millionoverskud.

Ifølge Finans viste seneste regnskab for det russiske datterselskab et overskud før skat på 103 millioner kroner. Det kom ud af en omsætning på lidt over en milliard kroner.

I Danmark har flere forhandlere valgt at droppe samarbejdet med Ecco på grund af firmaets fortsatte tilstedeværelse i Rusland. Blandt andet Magasin og kæden Euro Sko har besluttet at tage Ecco-sko af hylderne.

Ansvar for de 1800 medarbejdere

Eccos administrerende direktør, Panos Mytaros, har tidligere forklaret den fortsatte tilstedeværelse i Rusland med, at man har et ansvar for sine ansatte.

Der arbejder for eksempel mere end 1800 personer i de 200 butikker, som den danske skoproducent driver i landet.

På Kongehusets hjemmeside fremgår det, at der i dag er tildelt i alt 103 danske hofprædikater. De Danske Spritfabrikker og Georg Jensen er blandt nogle af de andre virksomheder, der også kan kalde sig Kongelig Hofleverandør.

Prædikaterne tildeles for en periode på fem år.

Mest Læste

Annonce