Statsministeriet har begået en brøler til en værdi af 4,2 millioner kroner. Foto: Shutterstock
Statsministeriet har begået en brøler til en værdi af 4,2 millioner kroner. Foto: Shutterstock

"Meget beklagelig" administrativ fejl koster 4,2 millioner skattekroner

Politik

06/07/2022 21:51

Jens Asbjørn Bøgen

Statsministeriet har ikke haft styr på refusionsreglerne for rejser i EU-regi.

Der er nogen i Statsministeriet, der må sidde med røde ører lige nu - og nej, det er ikke på grund af mink-sagen.

Det vides ikke hvem, men nogen har nemlig kostet statskassen intet mindre end 4,2 millioner kroner. De fik nemlig ikke lige søgt refusion fra EU for udgifter til hotel og transport i forbindelse med EU-topmøder.

Alle kan lave fejl, og hvis det var en enkelt gang, er det heller ikke sikkert, denne artikel ville være blevet skrevet ... men det er fem års udgifter, der ikke er søgt refusion for!

Helt præcist årene 2016-2021.

Det skriver Statsministeriet i en pressemeddelelse.

Har ikke søgt om refusion siden 2018

EU-regler siger, at man kan søge refusion for udgifter til hotel og transport i forbindelse med EU-topmøderne.

Men et eller andet er gået helt galt i administration i Statsministeriet, for siden 2018 er der ikke søgt om refusion en eneste gang - heller ikke for årene 2016-2017, som man stadig kunne nå på det tidspunkt.

Udenrigsministeriet har den 31. maj 2022 kontaktet EU for at undersøge, om det er muligt at få refusion med tilbagevirkende kraft, men meldingen fra EU var, at det ikke er muligt, fordi regnskaberne for de omtalte år allerede er færdiglavet.

”Der er tale om en meget beklagelig administrativ fejl, der betyder, at man i en årrække ikke har ansøgt om den refusion, som man har været berettiget til. Der er nu indført en ny administrativ praksis, så det sikres, at der søges refusion for både transport og hotel for alle rejser til EU-topmøder, der er eller vil blive gennemført i 2022 og derefter,” udtaler Helene May Vibholt, afdelingschef for organisation og service i Statsministeriet.

Mest Læste

Annonce