Danskerne leder med lys og lygte efter steder at spare penge - også blandt internetudbydere. Foto: Shutterstock
Danskerne leder med lys og lygte efter steder at spare penge - også blandt internetudbydere. Foto: Shutterstock

Efter udmelding fra YouSee: Dobbelt så mange besøgende på denne side

Forbrug

22/09/2022 16:13

J. Bøgen

Danskerne leder med lys og lygte efter steder at spare penge.

TV2 kunne meddele mandag den 12. september at Yousee vil hæve prisen på en række produkter fra 1. januar 2023, som vil ramme deres mere end 1.1 mio. kunder. Prisen på TV- og bredbåndspakker vil hæves med 10 - 40 kr., og kan dermed give en årlig ekstraregning på flere hundrede kroner. 

Efter annonceringen af de stigende priser har sammenligningstjenesten Tjekbredbånd.dk oplevet en fordobling af besøgende på siden, som forsøger at finde billigere alternativer. 

Det fortæller Kasper Ottosen, Bredbånds Ekspert hos TjekBredbånd, i en pressemeddelelse.

"Da Yousee meldte ud, at de hævede deres priser, kunne vi næsten se en fordobling i vores trafik sammenlignet med dagen før." 

Vil spare, hvor vi kan

Men interessen for at finde billigere bredbånd er ikke unik i denne tid, da der generelt opstår øget interesse når udbydere hæver prisen.

"Vi kan tydelig se en øget interesse for at spare penge på internet, når udbyderne hæver priserne," siger Kasper Ottosen. 

Interessen for at spare penge på abonnementsprodukter er vokset, i takt med at der i disse tider opleves inflation, krig og stigende renter, som rammer hårdt ude i de danske hjem. Vi går en kold vinter i møde med stigende elpriser, og derfor er interessen for at spare penge ekstra høj lige nu. 

De stigende priser skyldes bla. højere omkostninger på levering af bredbånd via COAX kabler. Som forbruger giver det mulighed for at undersøge en fremtidssikring af din internetforbindelse med fibernet, som kan leveres gennem optiske fiberkabler.

For Kasper Ottosen hænger interessen sammen med den seneste tids inflation, og uddyber: “Der er lige nu stor fokus på at spare på sine udgifter, og vi kan tydelig se, at danskerne også gerne vil spare penge på deres internet”.

Kan betale sig at lede

Og er du en af dem, der føler, du giver for meget for dit internet, kan du ofte spare mange penge ved at undersøge markedet grundigt.

"Lige nu er der hård konkurrence på bredbåndsmarkedet, og nogen vil derfor kunne spare op til 50 % af prisen sammenlignet med deres nuværende løsning," siger Kasper Ottosen. 

De mange danskere som vil opleve stigende priser på bredbånd, vil også opleve at økonomien presses grundet stigninger i øvrige poster, hvorfor det forventes at interessen for at spare penge på bredbånd, vil stige yderligere. 

Mest Læste

Annonce