Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Pas på tirsdag - her bliver strømmen 3 gange så dyr som det billigste tidsrum

Forbrug

20/02/2023 13:32

J. Bøgen

Der gælder virkelig om at planlægge sig ud af sit energiforbrug tirsdag!

Stormen Otto fik rusket Danmark godt og grundt igennem fredag aften og natten til lørdag, og det har også kunnet ses i energipriserne.

Godt nok har priserne været over 1 krone per kW time størstedelen af weekenden vest for Storebælt, men øst for Storebælt har prisen langt hen ad vejen holdt sig godt nede under grænsen.

Nu er vi så gået i gang med en ny uge, og noget tyder på, at efterveerne af Otto giver os en lidt forsinket gave i anledning af, at vinterferien officielt er overstået for store dele af landet.

Billig mandag

Hele døgnet mandag holder prisen per kW time sig under 1 krone i hele landet (undtagen kl. 17-18 i vest). Gennemsnitsprisen vest for Storebælt lander på 70 øre, og øst for Storebælt kommer man helt ned på 57 øre.

Døgnets billigste periode er desværre overstået, og kl. 17 stiger prisen til næsten det tredobbelte i forhold til det billigste, når det gælder Jylland.

Den billigste kW time-pris har nemlig været 35 øre, men kl. 17 ryger vi op på 1,03 kroner, inden den langsomt falder og slutter med 79 øre kl. 23 til midnat.

Øst for Storebælt er det kl. 18-19, man rammer dagens top, men det bliver trods alt ikke dyrere end 71 øre per kW time. Frem til midnat falder prisen også her, og fra kl. 23 koster strømmen 55 øre.

Brug strømmen først på dagen tirsdag

Natten til tirsdag bliver også ganske overkommelig med priser under 1 krone i hele landet frem til kl. 7.

Fra morgenstunden kommer vi over 1 krone, og herfra går det desværre den forkerte vej.

Værst ser det ud mellem kl. 18 og 20, hvor en kW time vil koste hhv. 1,81 og 1,80 kroner.

Prisen falder lidt igen om aftenen, men vi slutter døgnet af med 1,48 kroner per kW time - altså mere end dobbelt så dyrt som bare et døgn tidligere.

Gennemsnitsprisen tager også et nøk op. Vest for Storebælt skal man i gennemsnit af med 1,19 kroner per kW time, og øst for Storebælt bliver gennemsnittet 1,14 kroner.

Husk at medregne nettariffer

Ved at bruge pilen til højre for datoen i grafen herunder, kan du se udviklingen i priser time for time tirsdag d. 21. februar.

Graf og data er leveret af Elberegner.dk. Priserne er inklusive moms, og du kan vælge, om du vil se priserne med eller uden afgifter.

Vær opmærksom på, at grafen ikke medregner omkostninger til netselskabet, da de varierer alt efter ens selskab og adresse samt tidspunkt på døgnet.

Graf: Elberegner.dk

Mest Læste

Annonce