Foto: News Oresund, CC BY 2.0 <https://creativecommons.org/licenses/by/2.0>, via Wikimedia Commons
Foto: News Oresund, CC BY 2.0 <https://creativecommons.org/licenses/by/2.0>, via Wikimedia Commons

Blev valgt for to uger siden: Nu trækker hun sig

Politik

20/02/2023 12:26

J. Bøgen

Det meddeler hun selv på Facebook.

Det er kun to uger siden, der var kampvalg om posten som næstformand i Nye Borgerlige.

Her endte det med, at Henriette Ergemann blev valgt til hvervet, men nu skal der findes en ny.

Ergemann har nemlig skrevet på Facebook, at hun trækker sig som næstformand for Nye Borgerlige.

Artiklen fortsætter under opslaget.

'Mord på uskyldige børn

De seneste uger har man kunnet læse rigeligt om Henriette Ergemann i medierne, da en række opsigtsvækkende facebookopslag og -kommentarer er dukket op.

Blandt andet er det blevet belyst, at hun tilbage i 2020 kaldte tidligere minister og daværende generalsekretær i Unicef, Karen Hækkerup, for "sindssyge kælling".

I en video fortalte Karen Hækkerup, at Unicef var i gang med at indkøbe sprøjter, så børn kunne blive vaccineret mod Covid-19, og Ergemann fik også skrevet i kommentaren, at Hækkerup skulle "i fængsel for mord på uskyldige børn".

Siden har Ergemann været ude og undskylde sine kommentarer, men det er ikke den eneste gang, Nye Borgerlige-politikeren er faret til tasterne.

Daværende sundhedsminister Magnus Heunicke (S) lagde i juli 2021 et opslag op på de sociale medier, hvor han sammen med sin datter var på vej til "vaccineland" for at få sit andet stik og støtte datteren i at få det første.

Her skrev Henriette Ergemann:

"Vaccineland? Hvor er det? Kunne du og alle de andre rablende uansvarlige forældre så ikke flytte til det land og lade os andre få vores liv tilbage? Jeg håber, din datter får saltvand, som du gjorde, men mon ikke? Lige så rablende vanvittig du er, så vil du vel ikke at skade dit eget barn?," skrev Henriette Engemann og fortsatte:

"Hvor meget bliver du betalt for at pushe de skadelige vacciner i børn, der ikke bliver syge eller dør af corona? Jeg glæder mig til retsopgøret."

Ergemann har siden forklaret, at mange af de kommentarer og opslag, der har været rettet mod den daværende regerings håndtering af coronakrisen både hang sammen med, at hun var kritisk overfor måden, det blev gjort, og at hun gennemgik en svær tid efter tabet af sin egen far.

Hun har samtidig været ude og undskylde sit sprogbrug og indrømmet, at det var over stregen.

Mest Læste

Annonce