Bilsalget fortsætter med at ligge langt under niveauet fra 2021. Foto: Shutterstock
Bilsalget fortsætter med at ligge langt under niveauet fra 2021. Foto: Shutterstock

Falder med 26,6 procent - bilsalget ligger langt under niveauet fra 2021

Forbrug

01/8/22 8:04

Jens Asbjørn Bøgen

Det er særligt manglen på delkomponenter, der skaber udfordringer for producenterne og forhandlerne.

Selvom de fleste bilforhandlere har holdt åbent i løbet af sommeren, har det nok alligevel føltes lidt som sommerferie for de ansatte.

De har i hvert fald ikke haft særligt travlt i forhold til samme tid sidste år.

Faktisk blev der i juli måned indregistreret 9828 nye personbiler - et fald på 26,6 procent i forhold til juli 2021.

Det viser tal fra De Danske Bilimportører.

Et fald, der ligger fint i forlængelse af den generelle udvikling i bilsalget for 2022. Således er der i løbet af årets første 7 måneder blevet indregistreret 24 procent færre personbiler end de første 7 måneder af 2021.

Mangler mikrochips

Faldet kan delvist forklares med den massive mangel på delkomponenter, der præger en stor del af verdensmarkedet i år. Specielt manglen på mikrochips har skabt problemer i store dele af bilproduktionen.

"Bilindustrien har været hårdt ramt af mangel på delkomponenter, og forventningen til det samlede bilsalg for 2022 er løbende blevet nedjusteret," siger Mads Rørvig, der er direktør for De Danske Bilimportører, i pressemeddelelsen.

Til gengæld kan danskere, der er på jagt efter en ny bil, godt begynde at glæde sig. Forsyningskæderne på verdensplan begynder nemlig at blive forbedret, og det kan være med til at løfte salget af nye biler for resten af 2022.

"Det er positivt, at flere bilproducenter nu melder om bedring i forsyningskæderne. Selv om man ikke kan se det i tallene endnu, så håber vi, at kunne indhente lidt på leverancerne i årets anden halvdel," lyder det fra Mads Rørvig.

Elbiler tordner frem

Selvom problemer i forsyningskæden også har ramt produktion og salg af elbiler, er der aldrig blevet solgt flere elektriske biler.

I juli er der således blevet indregistreret 1935 nye elbiler, og det er en stigning på hele 44,3 procent sammenlignet med samme måned sidste år.

Samlet udgjorde nye elbiler 20 procent af nyregistreringerne, og det er den højeste andel siden december 2021.-

Ifølge Jeppe Juul Borre, der er cheføkonom hos Arbejdernes Landsbank, har de opladelige biltyper fået et solidt greb i mange af de bilsøgende danskere.

"Der er derfor lagt i kakkelovnen og alt mulig grund til at forvente, at fremgangen fortsætter for de opladelige biltyper," skriver han i en kommentar til TV 2.

Annonce