Spaniens premierminister opfordrer forretningsfolk til at droppe slipset. Foto: Shutterstock
Spaniens premierminister opfordrer forretningsfolk til at droppe slipset. Foto: Shutterstock

Minister: Smid slipset for at bekæmpe gaskrisen

Europa

01/08/2022 08:05

Redaktionen

Alle tricks, store som små, tages i brug for at undgå gasmangel i EU hen over vinteren.

Drop slipset og hjælp hele EU med at undgå gasmangel. Øhh, hvaba'?

Det kan være svært lige at lave koblingen mellem brugen af den klassiske beklædningsgenstand og den lurende gaskrise i Europa.

Men Spaniens premierminister, Pedro Sanchez, mener alligevel, det hænger sammen.

Forklaring: Hvis forretnings- og kontorfolk dropper slipset, vil de ikke få det ligeså varmt på arbejdet, og så kan man skrue ned for airconditionen. Resultat: Besparelse på energi og dermed gas.

Det skriver TV 2.

Troppede selv op uden slips og uknappet jakke

Premierministeren kom med det, må man sige, meget detaljeorienterede forslag på et pressemøde, hvor Sanchez fulgte sit eget eksempel.

Således mødte han pressen uden slips og med uknappet habitjakke, hvilket også var et trick for at undgå overophedning og behov for aircondition.

"Jeg har bedt alle ministre og offentligt ansatte - og jeg vil nu gerne også bede den private sektor - om ikke at bruge slips, hvis det ikke er nødvendigt," sagde han i følge TV 2.

Journalisten her undrer sig så over, hvornår et slips teknisk set kan betegnes som nødvendigt, men det er en helt anden snak.

Slukkede computere og koldt vand

Overalt i Europa bliver der lige nu arbejdet på højtryk for at finde større og mindre besparelser i gasforbruget.

I Tyskland har man blandt andet visse steder sagt farvel til det varme vand på offentlige kontorer, skruet ned for gadebelysningen og sat en maksimal opvarmningstemperatur på de offentlige kontorer.

Derudover har man også droppet det varme vand i offentlige svømmehaller og slukket for oplysningen af historiske bygningers facader om natten.

I Frankrig har man indført et lovkrav om, at butikker med aircondition skal holde dørene lukket, og at lysende reklamer ikke må være tændt om natten.

Og Grækenland har opfordret alle offentligt ansatte til at slukke computeren efter arbejdstid, ligesom der også er sat en begrænsning på, at offentlige bygninger kun må køles ned til 27 grader her hen over sommeren.

Mest Læste

Annonce