Nu er det slut med badetøj på populært rejsemål - i hvert fald hvis du vil have noget at spise

Forbrug

23/06/2022 14:54

Jens Asbjørn Bøgen

Erhvervet på den elskede ø er så trætte af, at turisterne ikke kan finde ud af at opføre sig ordentligt, at de nu truer med bortvisning fra restauranterne, hvis du ikke lever op til dresscoden.

Badetøj, fodboldtrøjer, bar mave. I hvert fald en af de ting er nok indbegrebet af feriepåklædning for mange.

Men nu har et af danskernes foretrukne rejsemål fået nok! Fremover kan du nemlig blive bortvist, hvis du tropper op i dit elskede sommer-outfit.

Altså på restauranterne.

En gruppe restauratører langs Palma-bugten har nemlig besluttet at indføre dresscode, fordi de simpelthen er så trætte af asociale turister, der kommer for at spise i deres strandtøj.

Det skriver The Guardian.

Casual chic betyder minimalt med bar hud

"Vi forsøger at fortælle folk, at for at komme ind her skal du skifte tøj. Du skal ikke komme her iført strandtøj eller efter at have drukket på gaden hele dagen," siger Juan Miguel Ferrer, der står i spidsen for Palma Beach, til The Guardian.

Dresscoden er casual chic, og møder man op i fodboldtrøjer, ærmeløse t-shirts, udklædning eller bar mave, er der adgang forbudt.

I alt vil der denne sommer være 11 restauranter på Mallorca, som kan finde på at bortvise dig, hvis du ikke er klædt ordentligt på - i hvert fald om aftenen:

"I dagtimerne er det mere fleksibelt, men om aftenen kører vi med nul tolerance," siger Juan Miguel Ferrer.

Vi er ikke nogen fest-ø!

De nye retningslinjer er det seneste skud på stammen fra mallorcanerne i forhold til at få ændret øens ry. I mange år har de nemlig kæmpet med, at deres hjem blev associeret med grisefest og vilde fester.

På store dele af øen er det lykkedes at tiltrække turister, der kommer for at vandre og nyde det bjergede landskab.

Men flere steder kæmper de stadig med særligt unge briter og nordeuropæere, der tager til øen for at drikke sig fulde og feste. Hvert år er der sager med unge mennesker, der skejer ud, og flere gange har det ført til dødsfald blandt unge påvirkede turister.

Blevet værre efter nedlukning

I år har situationen været værre end årene før pandemien, fortæller Juan Miguel Ferrer.

"De kommer tidligt på dagen og er allerede så fulde, at de ikke en gang kan gå," siger han til The Guardian. Og den vilde festkultur clasher med spaniernes egen måde at opføre sig på.

For eksempel indførte badebyen Magaluf tilbage i 2017 hele 64 turistforbud, der skulle få turisterne til at opføre sig ordentligt. Det dækkede blandt andet over, at man ikke skulle bruge sæbe i offentlige strandbrusere, at man ikke måtte gå topløs rundt, at man skulle lade være med at klatre i træerne, og at det heller ikke var tilladt at have offentligt samleje.

Og i 2018 tog man skridtet videre og afskaffede happy hour på byens barer og diskoteker.

Mest Læste

Annonce