Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Ny genial app: Udlej de ting, du alligevel sjældent bruger

Forbrug

22/02/2023 11:22

J. Bøgen

Som en ekstra bonus er du også med til at gøre noget godt for klimaet.

Det er godt at have en masse forskelligt stående/liggende. Det kan jo være, du får brug en boremaskine eller en tagboks til bilen eller et særligt køkkenredskab til festlige lejligheder.

Men vi kan vel også blive enige om, at langt de fleste af os har en hulens masse ting stående, som vi ikke ligefrem bruger hver dag.

I stedet står det og samler støv og optager plads, men nu vil en ny app give dig mulighed for at tjene penge på at udleje det - og gøre det muligt for dig at leje netop det, du står og mangler, så du ikke er tvunget til at bruge tusindvis af kroner på det.

Appen hedder Monto, og det var faktisk en situation som en af de ovenstående, der fik den 29-årige Pernille Lydia Sørensen, der er medstifter af appen, til at tænke i de baner.

"Tilbage i 2019 manglede jeg en slagboremaskine til en lille opgave, og jeg synes, det var en stor investering for mit kortvarige behov. Der måtte være et alternativ til at købe en," fortæller hun til netmediet migogaarhus.dk.

Tjen og spar på dit og andres ragelse

Monto giver dig mulighed for at udleje de ting, du ikke bruger til daglig (f.eks. en slagboremaskine eller et fadølsanlæg). Men det giver dig også mulighed for i korte perioder at leje noget, så du ikke behøver kaste en formue efter noget, du måske kun skal bruge en enkelt gang.

Altså en slags DBA for udlejning eller Airbnb for alt andet end boliger.

Det kan være en kærkommen måde at fore sin privatøkonomi i disse tider, hvor alting stiger i pris, og der endda er udsigt til yderligere prisstigninger på en række dagligvarer.

Godt for planeten

Som en bonus er du også med til at mindske belastningen af klimaet. Ved at udleje de ting, der alligevel står og samler støv, er du nemlig med til at sikre, at en person ikke er tvunget til at købe en given genstand, som måske har et tungt klimaaftryk, fordi det er produceret i et andet land og fragten til vores lille land.

Og Pernille Lydia Sørensen har ikke planer om, at det skal koste noget som helst at bruge appen.

"Hvis vi tog en del af en udlejningssum for en genstand til et lille beløb, så efterlod det ikke meget til Monto. Monto skal i stedet forblive en gebyrfri platform der formidler udlejning mellem mennesker, og vil på sigt tjene penge igennem bl.a. tilkøbsmuligheder," forklarer hun.

Du kan downloade Monto lige her.

Mest Læste

Annonce