Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Topfolk må sige op: Bestilte tog, der ikke kunne komme gennem tunneller

Europa

21/02/2023 16:18

J. Bøgen

Det bør vist kaste en kvajebajer af sig også ...

Hvis du bestiller noget tøj online, prøver det derhjemme og så finder ud af, at det var den forkerte størrelse, så sender du bare produktet tilbage.

Men hvad gør man, hvis det, man har bestilt, er et hav af nye tog, som viser sig at have den forkerte størrelse?

Det lyder måske absurd, men det er faktisk præcis den situation, man står med i to Nordspanske regioner lige nu.

For tre år siden annoncerede den statslige jernbaneoperatør, Renfe, planer om at modernisere det rullende materiel på smalsporede pendlertog og mellemdistancetog i Asturien og Cantabrien.

Men i sidste måned blev det afsløret, at togene, der bygges koster €258 mio. (cirka 1,92 milliarder kroner) ville være for brede til at passere gennem nogle af tunnelerne i de to regioner.

Det har nu ført til, at en højtstående embedsmand i det spanske transportministerium samt lederen af det statslige jernbaneselskab er trådt tilbage på grund af fortsat offentlig og politisk vrede.

Det skriver The Guardian.

Vil gøre det gratis som undskyldning

Den socialistisk ledede koalitionsregering med premierminister Pedro Sánchez i spidsen har forsøgt at rette op på situationen ved at annoncere, at rejser på de asturiske og cantabriske netværk, der er berørt af forsinkelserne, vil være gratis, indtil det nye rullende materiel begyndte at tage i brug i begyndelsen af ​​2026.

Regeringen har dog tidligere gjort sig umage med at insistere på, at fejlene var blevet opdaget, før et tog blev bygget, og at "ikke en eneste euro af spaniernes penge er blevet spildt" som følge heraf.

Situationen ville have været værre, tilføjede den, hvis der var blevet bygget mindre tog, som ikke havde levet op til de rejsendes forventninger.

Der er spansk regional- og kommunalvalg i slutningen af ​​maj og inden årets udgang skal der afholdes parlamentsvalg.

Mest Læste

Annonce