Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Sosu'er tiltalt for drab: Her er dommen

Politi

22/02/2023 09:28

J. Bøgen

Den 60-årige sosu-hjælper har hele tiden nægtet sig skyldig.

Den 60-årig sosu-hjælper fra Randers, der har været tiltalt for både drabsforsøg og drab, har nu fået sin dom.

Et enigt nævningeting er således nået frem til, at den anklagede er skyldig i fire tilfælde af forsøg på manddrab og fire tilfælde af legemsangreb, heraf et med døden til følge.

Hun er altså ikke fundet skyldig i drab.

Det skriver TV2.

Opdateret: Den dømte sosu-hjælper har nu fået udmålt sin straf. Se her, hvor mange års fængsel, det blev.

Forgiftede beboere

Den opsigtsvækkende sag har længe trukket overskrifter i medierne, og der er endda lavet podcasts, der har beskrevet sagen i takt med, at den har udviklet sig.

Kvinden var tiltalt for at have forgiftet i alt fire beboere på hendes arbejdsplads, Plejecenter Tirsdalen i Randers, med medicin, som de fire ældre ikke skulle have.

En 81-årig kvinde endte med at miste livet som følge af handlingen, og de tre andre blev sammenlagt indlagt syv gange - flere gange i livsfare.

Sosu-hjælperen har igennem hele forløbet nægtet sig skyldig, og hun afviser på noget tidspunkt at have givet beboerne medicin, som de ikke skulle have.

Usammenhængende forklaring

Det er blandt andet den tiltalte kvindes usammenhængende forklaringer, der har været udslagsgivende i dommen som skyldig, læser retsformanden op af rettens vurdering.

Da den 60-årige kvinde blev anholdt, var hun i besiddelse af to af de tre stoffer, som de fire forurettede ældre havde i blodet - det tredje stof havde sosu-hjælperen søgt efter på internettet.

Hun havde skaffet sig medicinen ved at stjæle det på plejehjemmet og fra patienter på plejehjemmet.

Hun havde forsøgt sig med at pille etiketterne af, men det var alligevel muligt at spore pakkernes oprindelse tilbage til arbejdspladsen.

Derudover har retten også fundet det bevist, at det var den 60-årige sosu-hjælper, der gav medicinen i de otte tilfælde af forgiftninger - hun var nemlig den eneste, der var på arbejde forud for alle otte tilfælde.

Morgenens dom var kun et spørgsmål om, hvorvidt kvinden var skyldig eller ej. Strafudmålingen forventes at falde i løbet af eftermiddagen.

Mest Læste

Annonce