Foto: Shutterstock

Forfærdet Mette Frederiksen reagerer: "Aldrig vejen frem"

Nu melder statsminister Mette Frederiksen (S) ud.

Onsdag i denne uge fik tv-seere verden over noget af et chok. 

Nyhedskanalerne kunne vise billeder af tilhængere af præsident Trump, der stormede den amerikanske kongres. Skud blev løsnet og i hvert fald en blev dræbt. Den begivehed er uden fortilfælde og har sendt chokbølger gennem verden, da den anses som et angreb på demokratiet. 

Verden over har statsledere og berømtheder reagereret på de historiske tv-billeder. 

Torsdag morgen har chokket endnu ikke lagt sig, selvom Trump-tilhængerne er blevet rømmet fra kongresbygningen. Dramaet fortsætter både i det hvide hus, hvor Melania Trumps stabchef har sagt op med øjeblikkelig virkning, ligesom der overvejes om hændelsen kan få konsekvenser for præsident Trump. 

Nu reagerer den danske statsminister Mette Frederiksen (S) også. 

Forfærdende

Ligesom mange andre danskere så statsministeren også med, da de historiske billeder rullede over skærmen onsdag aften. 

Det fik hende til tasterne. Mette Frederiksen offentliggjorde et opslag på Facebook, hvor hun i skarpe vendinger tager afstand til de scener, der udspillede sig USAs hovedstad Washington DC sent onsdag aften. 

"Ekstremisme, vold, polarisering og kaos er aldrig vejen frem," slår statsminister Mette Frederiksen fast.  

Hun kalder desuden billederne fra kongressen for "forfærdende billeder fra Washington". Hun understreger, at hun tager stærk afstand fra hændelserne og ønsker, at amerikanerne vender tilbage til demokratiets vej. 

"Må demokratiet bringes til at virke igen," afslutter statsminister Mette Frederiksen sit opslag. 

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også

 • 25.06.21 Politik
  Her er de nye rejsevejledninger

  Udenrigsministeriet opdaterer ugentligt rejsevejledningerne for EU og Schengenlandene på baggrund af de seneste smittetal fra Statens Serum Institut. Nedenfor er et overblik over, hvad der er gældende fra lørdag den 26. juni kl. 16.

 • 18.06.21 Politik
  Ny politisk aftale: 850 millioner til udvikling af grønne brændstoffer

  CO2-neutrale løsninger inden for blandt andet den tunge transport er afgørende for at komme i mål med den grønne omstilling. Derfor afsætter regeringen og et bredt flertal i Folketinget nu 850 mio. kroner til udviklingen af Power-to-X-teknologier, der skal gøre det muligt i stor skala at omdanne grøn strøm til brint og andre bæredygtige brændstoffer, der kan bruges i skibe, fly, lastbiler og den tunge industri.

 • 15.06.21 Politik
  Regeringen sender 45 mio. kr. til det nordlige Syrien

  Som et led i arbejdet i Task Force Evakuering giver Danmark et humanitært bidrag på 45 mio. kr. til det nordlige Syrien.

 • 15.06.21 Politik
  Nyt fra Veganerpartiet: Vælger ny ledelse

  I weekenden afholdte Veganerpartiet landsmøde i Nyborg. Her blev den nye landsledelse valgt, og processen om at finde ny frontfigur for partiet sat i gang.

 • 11.06.21 Politik
  Skatteministerium lader svindelsager forælde

  Borgere og virksomheder kan med forsæt eller ved grov uagtsomhed afgive urigtige eller vildledende oplysninger til brug for skattekontrollen for at unddrage at betale skat eller afgifter. I så fald kan de straffes med bøde eller fængsel. Skatteministeriet har opgjort, at ca. hver 10. virksomhed bevidst angiver skat og moms forkert.