Vladimir Putin overvejer eftersigende at købe sig til forstærkninger fra Nordkorea. Foto: Shutterstock
Vladimir Putin overvejer eftersigende at købe sig til forstærkninger fra Nordkorea. Foto: Shutterstock

Putin vil købe 100.000 nordkoreanske soldater

Forsvar

05/8/22 12:34

Jens Asbjørn Bøgen

Betalingen bliver eftersigende i form af korn og energi.

Det er ikke ligefrem en nyhed, at Vladimir Putins invasion af Ukraine ikke går efter planen.

Faktisk vurderede den britiske admiral, Sir Tony Radakin, i sidste måned, at Ruslands militære aktioner har "fejlet spektakulært" og at op mod 50.000 russiske tropper har mistet livet siden invasionens start d. 24. februar.

Og noget tyder på, at russerne virkelig er i store problemer. Faktisk så store, at de nu vil forsøge at købe sig til ekstra soldater.

Vel at bemærke ikke russere. Næh nej, det er nordkoreanske tropper, vi taler om.

Ifølge en række pro-russiske rapporter planlægger Putin at bytte sig til ekstra soldater mod at tilbyde energi og korn til det notorisk fattigdomsramte Nordkorea.

Det skriver Daily Mail Online.

Kan give 100.000 ekstra soldater

Det er ikke til at sige, hvor præcis oplysningerne er, da de kommer fra pro-russiske kilder. Disse har en tendens til voldsomt at overdrive på alle mulige punkter for at få Rusland til at fremstå bedre.

Men står rapporterne til troende, vil Nordkorea kunne overføre 100.000 soldater til Donbas-regionen, skriver Daily Mail.

Også på russisk stats-tv bliver der spekuleret i en mulig saltvandsindsprøjtning af ekstra soldater. En oberst fra det russiske militær har for eksempel i en debat sagt, at "vi (russerne, red.) ikke skal holde os for gode til at acceptere Kom Jong-Uns fremstrakte hånd" med henvisning til den nordkoreanske diktator.

Annonce