Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Russisk FN-ekspert truer Danmark: "Måske er tiden inde ..."

Forsvar

25/1/23 3:43

Jens Asbjørn Bøgen

Blandt andet har eksperten planer for et bestemt område af Rigsfællesskabet.

Danmark donerer hele Forsvarets beholdning af Caesar-artilleripjecer til Ukraine.

Helt præcist drejer det sig om 19 styk, og selvom de ikke engang er blevet leveret til Danmark fra producenten endnu, står det altså allerede klart, at de får deres ilddåb med det samme.

Ikke overraskende er russerne mildest talt utilfredse med, at Vesten bliver ved med at sende våben og udstyr til ukrainerne, og nu kommer en markant russisk stemme med en meget konkret trussel - og den er rettet mod Danmark.

Vil konfiskere alt

Henry Sardarjan er professor og dekan på fakultetet for ledelse og politik ved universitetet MGIMO i Moskva (der hører under det russiske udenrigsministerium). Derudover er han russisk udsending i FN, og her sidder han i CEPA, som rådgiver om bæredygtig udvikling inden for offentlig administration.

Hvordan det følgende råd, som professoren er kommet med, kan sættes i forbindelse med offentlig administration er denne journalist ikke vidende om, men ikke desto mindre skrev Sardarjan for nylig en opsigtsvækkende besked på det sociale medie Telegram:

"Måske er tiden kommet til at overføre alle aktiver fra danske forretninger i Rusland, så de overgår til Den Russiske Føderation med udsigt til konfiskation inden for seks måneder," lød teksten ifølge TV2.

Vil gå efter Færøerne

Og professoren var ikke færdig endnu. For udover at konfiskere danske forretninger, foreslår han også at blande sig direkte i Rigsfællesskabet.

"Danmark har også betydelige problemer med Færøerne, hvor selvstændighedsbevægelsen opererer. Der vil ikke være nogen hindring for økonomisk støtte samt organisatorisk og diplomatisk støtte til den," lød det fortsat.

Til at starte med blev forslaget kun delt til Sardarjans egne cirka 17.000 følgere, men siden er det blevet delt af den populære russiske tv-vært, Vladimir Solovjov, og her nåede det ud til mere end 1,3 millioner følgere.

Henry Sardarjan er ikke bleg for at opfordre det russiske styre til at blande sig direkte i andre landes politiske systemer. D. 15. januar sagde han for eksempel i et tv-program, at Rusland for enhver pris skal blande sig i andre landes indenrigspolitik, hvis det er i Ruslands interesse.

Tilmeld nyhedsbrev

Mest Læste

Annonce