Frederiksberg fyrer kommunaldirektør

Kommunaldirektøren gennem syv år er fritstillet. Frederiksberg ønsker en anden profil, lyder det. S tilsyneladende uenig i beslutningen.

Frederiksberg Kommunes politikere har besluttet at fyre kommunaldirektøren gennem godt syv år, Torben Kjærgaard. Beslutningen begrundes med, at kommunen ønsker en anden profil. Ifølge lokalmediet minby.dk er der uenighed i magistraten. 
 
"Socialdemokratiet støtter ikke afskedigelsen af Torben Kjærgaard. Jeg synes han har udfyldt rollen fint i de syv år, han har været kommunaldirektør. Han er en økonomisk meget ansvarlig mand," siger socialdemokraternes leder, Michael Vindfeldt til lokalavisen. 
 
 
Kommunen oplyser ikke selv om uenighederne i magistraten, men skriver, at beslutningen nu skal godkendes af byrådet og der er indledt forhandlinger om vilkårene for fyringen. 
"Torben Kjærgaard har ydet en stor og kompetent indsats i de godt 7 år, han har varetaget stillingen som kommunaldirektør. Fremadrettet har kommunen et ønske om en anden profil i stillingen, og på den baggrund har magistraten besluttet at indstille til kommunalbestyrelsen, at samarbejdet ophører. Vilkårene for Torben Kjærgaards ophør drøftes med hans faglige organisation. Torben Kjærgaard er foreløbig fritaget for tjeneste," fremgår det af en pressemeddelelse. 
 
Kommunen begrunder de få oplysninger med, at der er tale om en personsag.
 
"Da der er tale om en personsag kan Frederiksberg Kommune ikke udtale sig yderligere."
 
Torben Kjærgaard er 58 år gammel og anden halvdel af et brødrepar, der begge har været kommunaldirektører. Hans bror Niels Erik Kjærgaard var i en årrække kommunaldirektør i Ringkøbing-Skjern Kommune, hvorfra han i 2016 gik på pension. 
 
 
Blå bog
 
Fra 1993 til 2000 ansat i KL, hvor han var kontorchef fra 1997.
2000: Viceamtsdirektør i Frederiksborg Amt. 
2006: Kommunaldirektør i Greve.
2009: Direktør i KL for området Velfærd og Service.
2012: Kommunaldirektør i Frederiksberg Kommune med 105.000 borgere og 6.500 kommunale medarbejdere.

 

Emneord: Frederiksberg Kommune, Torben Kjærgaard, Kommunaldirektører, Offentlige fyringer, 140619
Frederiksberg Kommune på DenOffentlige.dk Frederiksberg Kommune
Aktivitet: Artikler: 14 | Kompetenceområder: 1

Er du også aktiv i og omkring den offentlige sektor, så læs om mulighederne for at blive udgiver på DenOffentlige.dk her.
Læs mere her

Få mere af det væsentlige

DenOffentliges nyhedsbrev udkommer alle hverdage med:

  • Overblik
  • Videndeling
  • Nyheder
  • Inspiration
  • Debat
BLIV EN DEL AF DENOFFENLIGE

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også