Foto: Shutterstock

Genåbningen af Danmark: Her er regeringens krav

Nye Borgerlige har valgt at forlade forhandlingerne på genåbningen af Danmark, da de ikke vil være med på regeringens krav.

Siden klokken 12.00 har der været forhandlinger mellem regeringen og partilederne i folketinget.

På dagsordenen er at nå til enighed om en langsigtet genåbningsplan af Danmark, og her går bølgerne højt. Hvert fald så højt, at Nye Borgerlige har valgt at forlade forhandlingerne.

Her er regeringens krav

Pernille Vermund og Nye Borgerlige vil nemlig ikke være med til de krav, som regeringen stiller op, for at man kan åbne blandt andet restauranter og cafeer igen.

Til Ritzau fortæller Pernille Vermund, at regeringen har et stort krav, og det er, at coronapasset skal tages i brug, hvis man gerne vil ind på en restaurant eller en cafe.

“Forudsætningen for, at regeringen overhovedet vil tale om genåbning, er, at man indfører coronapas,” fortæller Pernille Vermund ifølge Ritzau.

Partilederen for Nye Borgerlige mener ikke, at man skal give regeringen flere magtmidler, som de i sidste ende kan misbruge.

“Nu indfører man endnu et magtmiddel for regeringen. Historien har vist, at når regeringen får et magtmiddel, så bruger den det, og indimellem også misbruger det,” fortæller hun til Ritzau.

Tidligere i dag meldte Politiken ud, at deres kilder berettede om, at der er mulighed for en afklaring allerede i aften. Dermed kan det lade sig gøre, at danskerne senere på aftenen kan få at vide, hvad der kommer til at genåbne i Danmark som det næste.

Her på Dagens.dk holder vi naturligvis øje med udviklingen.

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også

 • 25.06.21 Politik
  Her er de nye rejsevejledninger

  Udenrigsministeriet opdaterer ugentligt rejsevejledningerne for EU og Schengenlandene på baggrund af de seneste smittetal fra Statens Serum Institut. Nedenfor er et overblik over, hvad der er gældende fra lørdag den 26. juni kl. 16.

 • 18.06.21 Politik
  Ny politisk aftale: 850 millioner til udvikling af grønne brændstoffer

  CO2-neutrale løsninger inden for blandt andet den tunge transport er afgørende for at komme i mål med den grønne omstilling. Derfor afsætter regeringen og et bredt flertal i Folketinget nu 850 mio. kroner til udviklingen af Power-to-X-teknologier, der skal gøre det muligt i stor skala at omdanne grøn strøm til brint og andre bæredygtige brændstoffer, der kan bruges i skibe, fly, lastbiler og den tunge industri.

 • 15.06.21 Politik
  Regeringen sender 45 mio. kr. til det nordlige Syrien

  Som et led i arbejdet i Task Force Evakuering giver Danmark et humanitært bidrag på 45 mio. kr. til det nordlige Syrien.

 • 15.06.21 Politik
  Nyt fra Veganerpartiet: Vælger ny ledelse

  I weekenden afholdte Veganerpartiet landsmøde i Nyborg. Her blev den nye landsledelse valgt, og processen om at finde ny frontfigur for partiet sat i gang.

 • 11.06.21 Politik
  Skatteministerium lader svindelsager forælde

  Borgere og virksomheder kan med forsæt eller ved grov uagtsomhed afgive urigtige eller vildledende oplysninger til brug for skattekontrollen for at unddrage at betale skat eller afgifter. I så fald kan de straffes med bøde eller fængsel. Skatteministeriet har opgjort, at ca. hver 10. virksomhed bevidst angiver skat og moms forkert.