Foto: Shutterstock

Genåbningsplan skudt ned

Der er ikke udsigt til en større genåbning af Danmark. Det står klart efter at de blå partier blev smidt ud af forhandlingerne om genåbning af Danmark.

Det er i dag onsdag den 24. februar, og det betyder også, at det er dagen hvor regeringen endeligt vil melde ud, hvad der kommer til at ske i forbindelse med den 1. marts, hvor de nuværende covid-19-restriktioner udløber.

I går mødtes partiformændene for at forhandle om den kommende genåbning, men de blå partier fik sig en særdeles lang næse.

De fik nemlig ikke lov til at være deltagende ved forhandlingerne særligt længe, før de af Nick Hækkerup fik besked på at forlade forhandlingerne.

Det betyder også, at den større genåbning som flere blå partier havde set frem til, ikke kommer til at finde sted.

Sådan lyder det blandt andet fra De Konservatives formand, Søren Pape Poulsen i et opslag på Facebook, mens Venstres formand, Jakob Ellemann-Jensen bekræfter det samme til Ekstra Bladet.

Her er linket til Søren Pape Poulsens opslag

Vil have åbnet mere

Partiformændene for de blå partier lægger ikke skjul på, at de gerne havde set en større genåbning, end den som regeringen lægger op til.

De så gerne, at blandt andet efterskoler og højskoler fik lov at åbne igen, mens de også gerne så, at liberale erhverv som frisører med mere fik lov at åbne op igen.

Når regeringen i dag melder ud, forventes det i stedet, at der vil blive åbnet op for visse detailbutikker, samt en gradvis regional genåbning, hvor blandt andet Bornholm vil kunne nå rigtig langt, da smitten der er væsentligt lavere end resten af landet.

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også

 • 25.06.21 Politik
  Her er de nye rejsevejledninger

  Udenrigsministeriet opdaterer ugentligt rejsevejledningerne for EU og Schengenlandene på baggrund af de seneste smittetal fra Statens Serum Institut. Nedenfor er et overblik over, hvad der er gældende fra lørdag den 26. juni kl. 16.

 • 18.06.21 Politik
  Ny politisk aftale: 850 millioner til udvikling af grønne brændstoffer

  CO2-neutrale løsninger inden for blandt andet den tunge transport er afgørende for at komme i mål med den grønne omstilling. Derfor afsætter regeringen og et bredt flertal i Folketinget nu 850 mio. kroner til udviklingen af Power-to-X-teknologier, der skal gøre det muligt i stor skala at omdanne grøn strøm til brint og andre bæredygtige brændstoffer, der kan bruges i skibe, fly, lastbiler og den tunge industri.

 • 15.06.21 Politik
  Regeringen sender 45 mio. kr. til det nordlige Syrien

  Som et led i arbejdet i Task Force Evakuering giver Danmark et humanitært bidrag på 45 mio. kr. til det nordlige Syrien.

 • 15.06.21 Politik
  Nyt fra Veganerpartiet: Vælger ny ledelse

  I weekenden afholdte Veganerpartiet landsmøde i Nyborg. Her blev den nye landsledelse valgt, og processen om at finde ny frontfigur for partiet sat i gang.

 • 11.06.21 Politik
  Skatteministerium lader svindelsager forælde

  Borgere og virksomheder kan med forsæt eller ved grov uagtsomhed afgive urigtige eller vildledende oplysninger til brug for skattekontrollen for at unddrage at betale skat eller afgifter. I så fald kan de straffes med bøde eller fængsel. Skatteministeriet har opgjort, at ca. hver 10. virksomhed bevidst angiver skat og moms forkert.