Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Foråret sættes på pause: Her kommer der frostgrader denne uge

Generelle nyheder

15/04/2024 07:37

J. Bøgen

Vi er ellers halvvejs gennem foråret ...

Jeg håber ikke, du har pakket din vinterjakke og dine lange underbukser for langt væk.

Foråret bliver nemlig sat på pause de næste dage, når vi igen bliver udsat for nattefrost - selvom vi efter i dag officielt er halvvejs gennem foråret.

Ifølge DMI skal forklaringen på det pludselige vejrskifte findes i et lavtryksområde, der tirsdag bevæger sig over den sydelige del af Danmark mod øst. Efter den passage vil der nemlig strømme kølig luft ned over landet fra nord.

Så selvom jeg ikke bryder mig om at overbringe dårlige nyheder, så skal vi jo til det ...

Mandag

Den østlige del af landet får i dag mest tørt vejr og perioder med lidt eller nogen sol. I resten af landet bliver det skyet fra vest, og der vil også være perioder med regn eller byger - lokalt kan der endda komme hagl og torden.

De højeste temperaturer i løbet af dagen kommer op mellem 7 og 12 grader.

I aften og natten til tirsdag bliver det skyet med regn eller byger mange steder, men i Nordjylland klarer det efterhånden op. Temperaturerne falder til mellem 2 og 7 grader, så vi er altså ikke helt nede ved nattefrostgrader endnu.

Tirsdag

I Nordjylland bliver det tørt med nogen eller en del sol og i resten af landet først skyet med regn eller byger.

Ud på dagen kommer der dog opklaring fra nord, og temperaturerne vil ligge mellem 7 og 11 grader. men ud på dagen opklaring nordfra.

Om aftenen og natten til onsdag bliver vi så ramt af den første omgang nattefrost, når vi når ned mellem 2 graders frost og 3 graders varme. Derudover kan der komme lokale regn- og måske endda sludbyger, men ellers bliver det klart vejr.

Onsdag

På ugens tredje dag får vi perioder med lidt eller nogen sol, men i dagens løb også spredte byger, lokalt måske med hagl. Dagens højeste temperaturer kommer til at ligge mellem 6 og 12 grader.

Natten til torsdag bliver mest tør og til dels med klart vejr, og det er også med til at sende temperaturerne ned igen. Fra 2 graders frost til 3 graders varme, og det bliver koldest i de indre dele af landet.

Mest Læste

Annonce