Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Gør det inden d. 25. marts: 88.000 danskere opfordres til at tage stilling

Generelle nyheder

04/03/2024 11:02

J. Bøgen

Det kan gøres med MitID

88.000 borgere i Faxe, Køge, Ringsted og Vordingborg kommuner har nu mulighed for at bestemme, hvem der skal have plads i energi- og fibernetkoncernen Andels repræsentantskab.

Der er valg til 36 af pladserne i repræsentantskabet med i alt 154 medlemmer. 77 kandidater har meldt sig klar til valgkamp.

Det skriver Andel i en pressemeddelelse.

De kan stemme

Man kan stemme til repræsentantskabsvalget, hvis man er andelshaver. Det er man, hvis man har fast bolig, sommerhus eller virksomhed, der er tilsluttet elnetselskabet Cerius’ elnet i Nordvest-, Vest-, Midt- og Sydsjælland, og på Lolland-Falster og øerne.

Måske ved man det ikke, men alene ens adresse afgør, om man er andelshaver og dermed kan stemme.

I år er det andelshaverne i Faxe, Køge, Ringsted og Vordingborg kommuner, der kan stemme på deres lokale kandidat til Andels repræsentantskab.

Repræsentantskabet er med til at sætte kursen for Andels arbejde med bl.a. den grønne omstilling og støtte til regional udvikling. Mange kandidater har meldt sig klar til valg, og det glæder bestyrelsesformand Jens Stenbæk:

”Der er flere og flere, der bliver opmærksomme på, at de er andelshavere og ønsker at engagere sig i Andels repræsentantskab. Det er vigtigt, for vi arbejder med vigtige agendaer for den grønne omstilling og regional udvikling, og vi træffer de bedste beslutninger på et bredt forankret grundlag. Det lykkes vi med, når vi har et mangfoldigt repræsentantskab, hvor vores andelshavere aktivt involverer sig”.

Jens Stenbæk håber, at rigtig mange andelshavere vil være med til at stemme ved valgene i Faxe, Køge, Ringsted og Vordingborg kommuner:

”I den demokratiske proces er det dem, der stemmer, der bestemmer. Så jeg vil meget opfordre alle til, at man griber muligheden og sætter kryds ved de kandidater, man mener bør have en plads i vores repræsentantskab”.

Fakta om valget

  • Valget løber i tre uger fra 4. marts til 25. marts kl. 12.00.

  • Andelshaverne i de fire valgområder modtager alle et brev med opfordring til at stemme på deres lokale kandidat.

  • Andelshaverne vil desuden møde valgbudskaber i bl.a. dagblade og ugeaviser, på sociale kanaler og i bybilledet på lysskilte ved indkøbs- og busstoppesteder.

  • Alle der stemmer deltager automatisk i en konkurrence, hvor man kan vinde en iPhone 15 Pro eller gavekort.

  • Det er nemt at stemme digitalt på andel.dk/stem med MitID eller via en kode i det tilsendte brev, hvor man har en stemme per husstand.

Fakta om repræsentantskabet

Der er valg til repræsentantskabet hvert fjerde år i hvert af Andels i alt 15 valgområder ved en demokratisk afstemning blandt andelshaverne i Nordvest-, Vest-, Midt- og Sydsjælland, Lolland-Falster og øerne.

  • Man er andelshaver, hvis man har fast bolig, sommerhus eller virksomhed, der er tilsluttet elnetselskabet Cerius’ elnet. 

  • Som repræsentantskabsmedlem forventes man at deltage i 4-6 møder om året, hvor den løbende udvikling i virksomheden, energisystemet og den grønne omstilling bliver drøftet.

  • Repræsentantskabsmedlemmerne er med til at vælge Andels bestyrelse og kan selv stille op til bestyrelsesvalg.

  • Godkendelse af årsrapport, vedtægtsændringer, disponering af Andels overskud samt mål for værdiskabelse er ligeledes en vigtig del af arbejdet i repræsentantskabet.

Mest Læste

Annonce